Όλοι οι Έλληνες θέλουμε να τον δούμε να οδηγεί ένα μονοθέσιο της Formula 1. Μπορεί να μη συμβαίνει αυτό, αλλά αξίζει το λιγότερο μια αναφορά. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη. Τον έλληνα οδηγό, ο οποίος ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής στο ADAC GT Masters, για λογαριασμό της LIQUI MOLY Team Engstler.

Είναι λογικό να μην γνωρίζεις πολλά για τη συγκεκριμένη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάθε φορά, γίνονται δύο αγώνες, οι οποίοι διαρκούν 1 ώρα ο καθένας. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι σε κάθε αγώνα να κάνουν ένα pit stop. Επίσης, κάθε ομάδα έχει δύο οδηγούς, αλλά ένα αυτοκίνητο. Αποφασίζουν, λοιπόν, ποιος θα οδηγήσει πρώτος και ποιος δεύτερος. Ο Μαργαρίτης είχε για team-mate τον Dino Lunardi. Επίσης, κέρδισε 4 αγώνες και ξεκίνησε από την pole position σε 2. Ας δούμε τι δήλωσε ο 27χρονος Αλέξανδρος μετά την κατάκτηση του τίτλου:

Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Οι 3 τελευταίοι γύροι ήταν πολύ δύσκολοι. Άκουγα το αυτοκίνητο σε κάθε αλλαγή ταχύτητας. Ταυτόχρονα, απόλαυσα τους τελευταίους γύρους, ήλπιζα ότι το αυτοκίνητο θα καταφέρει να τερματίσει και φοβήθηκα ότι θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε.

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά της BMW ALPINA B6 GT3 για πρώτη φορά, πριν από την έναρξη της σεζόν, πείστηκα από την πρώτη στιγμή. Αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα, έχοντας τόσο ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς υπήρχαν σχεδόν 40 αυτοκίνητα. Θέλω να ευχαριστήσω την LIQUI MOLY Team Engstler και την ALPINA, για το γεγονός ότι μου έδωσαν ένα τόσο καλό αυτοκίνητο και για την τέλεια δουλειά που έκαναν.

Θερμά Συγχαρητήρια, Αλέξανδρε!

[Πηγή: alpina-automobiles]