Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν την Ferrari να παρουσιάζει μια υπερελαφριά έκδοση της 599 προς τιμή του Fernando Alonso. Μέχρι σήμερα οι φήμες είναι αρκετά συγκεχυμένες με το πόσο ελαφριά θα είναι η 599 Alonso Edition αλλά και πόσα άλογα θα αποδίδει. Το αυτοκίνητο φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2012 με την παραγωγή να περιορίζεται σε 40 μονάδες.

Μέλη των forums Teamspeed και FerrariChat αναφέρουν ότι έχουνε πληροφορίες εκ των έσω, τόσο για την 599 Alonso Edition όσο και ότι έχουνε δει την πρώτη φωτογραφία από τον αντικαταστάτη της 599, ο οποίος θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης το 2012.

Αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι ότι το αυτοκίνητο έχει κωδική του ονομασία F152. Θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από την FF και μηχανικά θα φορά τον V12 6.3 λίτρων απόδοσης κοντά στα 710 άλογα, καθιστώντας την το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το Maranello. Θα είναι ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο αφού θα διαθέτει αλουμινένιο σασί και πολλά carbon μέρη με την πίσω ανάρτηση να είναι πολλαπλών συνδέσμων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης του supercar.

Θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού τεχνολογίας Formula 1. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3.2 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 346 χλμ/ώρα. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2012 με τιμή γύρω στις 260.000 ευρώ.

Τέλος δες τον Fernando Alonso να οδηγεί την 599 GTO F10 Tribute Edition στην πίστα του Fiorano.

http://www.youtube.com/watch?v=5CE9ZCNHTCw&feature=player_embedded

[Πηγή: Teamspeed, FerrariChat]