Νέα μαλακά ελαστικά θα δοκιμάσουν οι ομάδες στο Abu Dhabi

Σχετικά άρθρα

Είναι γνωστό ότι η Pirelli θέλει ν’ αλλάξει τα ελαστικά της για το 2012. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για ελαστικά κατατακτήριων, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η ιταλική εταιρεία, θέλοντας να πάρει δεδομένα για μια νέα μαλακή γόμα, θα δώσει στις ομάδες δύο επιπλέον σετ της γόμας αυτής, για να τη χρησιμοποιήσουν τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, στο Grand Prix του Abu Dhabi.

Επίσης, η Pirelli θα κάνει περαιτέρω δοκιμές της συγκεκριμένης γόμας στις δοκιμές των νέων οδηγών, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Yas Marina Circuit, στις 15-17 Νοεμβρίου. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε:

Σ’ αυτό το σημείο της σεζόν, δίνουμε έμφαση στα ελαστικά της επόμενης χρονιάς, και γι’ αυτό το λόγο θα δώσουμε νέα ελαστικά στις ελεύθερες δοκιμές και στο τεστ των νέων οδηγών. Έχουμε πολύ περιορισμένες δυνατότητες για δοκιμές μέσα στο έτος, έτσι είναι σημαντικό να συγκεντρώσουμε πληροφορίες, ώστε ν’ αναπτύξουμε τη στρατηγική μας εν όψει 2012, η οποία περιλαμβάνει διαφορετικό φάσμα ελαστικών σε σχέση με φέτος.

Στο Abu Dhabi, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέση και μαλακή γόμα. Να θυμίσω ότι για κάθε αγωνιστικό 3ήμερα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 11 σετ slick ελαστικών (6 σκληρής και 5 μαλακής γόμας). Μετά από το FP1, πρέπει να επιστρέψει τη 1 σετ σκληρής γόμας. Μετά από το FP1, 1 σετ μαλακής και ένα σκληρής γόμας, όπως και μετά από το FP3. Έτσι, για τις κατατακτήριες και τον αγώνα, έχει 6 σετ slick ελαστικών (3 μαλακής και 3 σκληρής γόμας), τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Πέρα από τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, για το αγωνιστικό 3ήμερο, έχει 4 σετ ενδιάμεσων ελαστικών και 3 σετ ελαστικών για βαριά βροχή.

[Πηγή: Pirelli | Photo Copyright: Robert Cianflone/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα