Alonso: Θυσία οι τελευταίοι αγώνες για το 2012

Σχετικά άρθρα

Το 2011 ήταν μια ακόμα αποτυχημένη χρονιά για τη Ferrari. Οι άνθρωποι στο Maranello είδαν ότι δεν πρόκειται να ρίξουν τον Sebastian Vettel και τη Red Bull Racing από την κορυφή, και αποφάσισαν να επικεντρωθούν στο 2012 από το Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς. Έχουμε δει ότι στους τελευταίους αγώνες δοκιμάζουν εξαρτήματα, τα οποία έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν στο νέο μονοθέσιο και να επιβεβαιώσουν τα δεδομένα που παίρνουν από την αεροσήραγγα, για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των πρώτων φετινών αγώνων, αλλά και να μαζέψουν χρήσιμα δεδομένα.

Η σημαντικότερη αλλαγή που βλέπουμε είναι μια νέα εμπρός πτέρυγα, η οποία παρουσιάζει -υπερβολική- ευκαμψία. Ο Pat Fry είπε ότι έχουν λύσει τα προβλήματα που παρουσίασε με την ευλυγισία της. Ο Fernando Alonso δηλώνει πως προτιμάει να μη κερδίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά να κερδίσει λίγο χρόνο για τη νέα χρονιά, μέσα από τις συνεχείς δοκιμές αναβαθμίσεων.

Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις δοκιμές της Παρασκευής ως τεστ για την επόμενη σεζόν, προσπαθώντας να συλλέξουμε όσο περισσότερα δεδομένα γίνεται για τα παιδιά στο Maranello. Πιο σημαντικό από την αξιολόγηση νέων εξαρτημάτων είναι να ελέγξουμε την αντιστοιχία όσων βλέπουμε στην πίστα και αυτών της αεροδυναμικής σήραγγας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δουλέψουμε με αυτοπεποίθηση μέχρι το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ξέροντας ότι όλα τα δεδομένα της αεροσήραγγας είναι πραγματικά.

Πρέπει να πάρουμε τα μέγιστα από τον εαυτό μας αυτόν τον χειμώνα και να φτάσουμε στο Μάρτιο στην καλύτερη δυνατή θέση. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε για το νέο μονοθέσιο. Καλύτερα να πάρεις μισό δέκατο του δευτερολέπτου, παρά να τερματίσεις δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών. Όμως, μπορώ να δω πόσο σκληρά δουλεύουν οι μηχανικοί για να μου δώσουν τη δεύτερη θέση, με όλη την ομάδα να έχει μεγάλο κίνητρο, έτσι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτούς το Σαββατοκύριακο.


[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr