Ο Sebastian Vettel γνώρισε την πρώτη του εγκατάλειψη για φέτος (είχε να εγκαταλείψει από το περσινό Grand Prix στην Κορέα), αφού στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου, το πίσω δεξί ελαστικό του κλάταρε, με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά και η ανάρτηση, κάτι που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στο box της Red Bull, ώστε ν’ αλλάξει ελαστικά. Ο Πρωταθλητής, όπως είναι λογικό, ήταν εκνευρισμένος από γεγονός, διότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην έξοδο της πρώτη στροφής, όλα φαινόταν μια χαρά και στη συνέχεια, στη δεύτερη στροφή μπορούσα να αισθανθώ ότι κάτι δεν πάει καλά στο πίσω δεξιά μέρος. Το αυτοκίνητο αντέδρασε, και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, πια, καθώς είχα χάσει πολύ αέρα στο πίσω δεξί ελαστικό. Ήταν ένα κλατάρισμα. Όταν επέστρεψα στα pits, η ζημιά στην ανάρτηση σήμαινε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω τον αγώνα.

Δεν υπήρξε τίποτα καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Απλά πρέπει να δούμε τι προκάλεσε το κλατάρισμα. Είχα μια καλή εκκίνηση και μέχρι εκείνο το σημείο ήμουν ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. Το να χάσεις τον αγώνα εκεί, τόσο νωρίς, σίγουρα πονάει. Δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε, έτσι μετά απ’ αυτό, είχα την ευκαιρία να μάθω κάποια πράγματα από το pit wall.


[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]