Ο Montezemolo προειδοποιεί τον Massa για το 2012

Σχετικά άρθρα

Το 2011 ήταν ακόμα μια κακή χρονιά για τον Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει επανέλθει ποτέ έπειτα από το ατύχημά του στις κατατακτήριες του Ουγγρικού Grand Prix, το 2009, όμως θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή του την επόμενη σεζόν, αν θέλει να μην είναι και η τελευταία του στη Scuderia. Ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, προειδοποιεί τον 30χρονο, τον οποίο καλεί να αποδείξει την αξία του.

Ελπίζουμε να πάει καλά. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους οδηγούς μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Όσον αφορά τους οδηγούς, έχουμε συμβόλαιο με τον Fernando μέχρι το 2016, και αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός στον στον κόσμο.

Το συμβόλαιο του Massa ισχύει για όλη την επόμενη χρονιά. Είναι μαζί μας εδώ και αρκετά χρόνια, και παρόλο που δεν είχε μια τόσο καλή σεζόν ή πολλή τύχη, δεν μπορούμε ν’ αμφισβητήσουμε την ικανότητά ενός οδηγού που (παραλίγο να) είχε κερδίσει τον τίτλο πριν από 3 χρόνια και ήταν πάντα γρήγορος και ανταγωνιστικός. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να τελειώσει τη σεζόν μ’ ένα καλό αποτέλεσμα στη Βραζιλία. Περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν το 2012 και μετά θ’ αποφασίσουμε πώς να προχωρήσουμε. Θα πρέπει ν’ αποδείξει την αξία του την επόμενη σεζόν.

Εκτός του Massa, ούτε και η Ferrari τα πήγε καλά φέτος. Η 150° Italia δεν ήταν ανταγωνιστική και γρήγορη στην αρχή της σεζόν, και οι τεχνικοί στο Maranello δυσκολευόταν να τη βελτιώσουν, καθώς τα δεδομένα που έπαιρναν από την πίστα δεν ταυτίζονταν με αυτά που τους έδινε η αεροδυναμική σήραγγα. Ο Ιταλός βαθμολογεί την ομάδα του με 6 για όλο το 2011.

Θα έδινα ένα 5, το οποίο κάνω 6 για την προσπάθεια και τη νίκη στο Silverstone, 60 χρόνια μετά από την πρώτη νίκη της Ferrari στη Formula 1. Αλλά η σεζόν ξεκίνησε άσχημα. Δεν μπορέσαμε να ερμηνεύσουμε καλά τους κανονισμούς και δε ρισκάραμε στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου.


[Πηγή: La Gazzetta dello Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...