Εμείς έχουμε τον Πάγκαλο που τους χαρακτηρίζει “Κομμουνιστές, Φασίστες και Μαλ..κες” και οι Άγγλοι έχουνε τον Jeremy Clarkson ο οποίος, καλεσμένος στην εκπομπή “The One Show” του BBC One, δήλωσε για τους απεργούς ότι “πρέπει να εκτελούνται μπροστά στην οικογένεια τους.” Σήμερα η Αγγλία είχε και αυτή απεργία, με περισσότερους από 2 εκατ. Άγγλους να βγαίνουν στον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, αλλά κυρίως για το νέο συνταξιοδοτικό, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Cameron. Ο Clarkson συγκεκριμένα δήλωσε:

I would take them outside and execute them in front of their families. How dare they go on strike when they get their pensions when the rest of us have to work for a living.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με το BBC να βγαίνει και να ζητά συγνώμη, μπας και σώσει τίποτα, από τον χαμό που προκάλεσε για ακόμη μια φορά ο Clarkson. Συγνώμη ζήτησε μέχρι και ο πρωθυπουργός David Cameron, με τα συνδικάτα να ζητούν την απόλυση του Clarkson από το BBC.

Ο λόγος που πήγε στην εκπομπή ήταν για να διαφημίσει το ειδικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που ετοίμασαν στην Ινδία. Δες όλη την συνέντευξη του στο δεύτερο video, στο οποίο στο 2:34 και μετά, δείχνει και ένα μικρό promo από το τι θα δούμε στις 28 του Δεκέμβρη.

[Πηγή: YouTube , Guardian]