H σύγχρονη εκδοχή του Volvo P1800

Σχετικά άρθρα

O επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo, Christopher Benjamin, με αφορμή τα 50στα γενέθλια από την κυκλοφορία του P1800 δημιούργησε δύο σκίτσα τα οποία δείχνουν με το πως θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού μοντέλου των Σουηδών.

Το Volvo P1800 κατασκευαζόταν από το 1961 έως το 1973 και είχε σχεδιαστεί από τον Σουηδό Pelle Petterson για λογαριασμό της ιταλικής Carrozzeria Pietro Frua. Το 1957, λίγο προτού περάσει στη παραγωγή από την Karmann, η Volkswagen VAG -ποια άλλη- απαγόρευσε να ξεκινήσει η κατασκευή του, επειδή φοβόταν ότι το P1800 θα κλέψει πωλήσεις από το δικό τους Karmann Ghia. Η Volkswagen απείλησε να ακυρώσει την μεταξύ του συμφωνία αν κατασκεύαζε το αυτοκίνητο, και έτσι η Karmann δεν το κατασκεύασε ποτέ.

To project είχε παγώσει για δύο χρόνια, όταν η Volvo το παρουσίασε στην έκθεση των Βρυξελλών τον Ιανουάριο του 1960 και ανέθεσε στην βρετανική Jensen Motors να το κατασκευάσει. Τα πρώτα μοντέλα βγήκαν στην αγορά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ως μοντέλο του 1961 και έτσι έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα ιστορικότερα μοντέλα των Σουηδών.

[Πηγή: Volvo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα