Μπορεί να έχει ολοκληρώσει δύο σεζόν με τη Ferrari, ωστόσο ο Fernando Alonso δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο επιπλέον παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού οι τεχνικοί του Maranello δεν κατάφεραν να του δώσουν ένα μονοθέσιο που μπορεί από το ξεκίνημα της σεζόν να διεκδικεί νίκες. Ειδικά το 2011, οι Ιταλοί είχαν ξεκάθαρα το τρίτο μονοθέσιο, κάτι που δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν την κυριαρχία της Red Bull.

Ο Alonso δεν πτοείται από το γεγονός ότι ειδικά φέτος το μονοθέσιό του ήταν αρκετά δέκατα πίσω από την RB7, και τονίζει ότι οι τίτλοι τον περιμένουν.

Δεν το σκέφτομαι πολύ. Ξέρω ότι θα μπορούσα να έχω περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε κοιτώντας πίσω. Θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και το παρόν. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα πρωταθλήματα θα έρθουν, αργά ή γρήγορα, διότι είμαι στην καλύτερη ομάδα για να το κάνω.

Ο “El Nano” ανήκει στους καλύτερους οδηγούς του πλανήτη, το ‘χει πει, έμμεσα, και ο ίδιος, το ‘χει πει και ο Lewis Hamilton, ανταποδίδοντας τα κολακευτικά λόγια του Ισπανού για τον Βρετανό. Ο Ferni πιστεύει ότι έχει γίνει καλύτερος οδηγός σε σχέση με το 2005 και το 2006, όταν και κατέκτησε τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τώρα, είμαι πολύ πιο πλήρης οδηγός. Μπορεί στον έναν γύρο και τους αγώνες τα πράγματα να μην έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Ωστόσο, στο προσπέρασμα, στην εκκίνηση, στη προσέγγιση των pit stops, ή στην ψυχολογική προετοιμασία για τον αγώνα, νομίζω ότι το 2005 και το 2006 ήμουν πολύ πιο αδύναμος απ’ ό,τι είμαι τώρα.


[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]