Η Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά της SL-Class και έτσι η παραγωγή της παλιάς έπρεπε να τελειώσει. Τελευταία SL-Class R230 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Βρέμμης ήταν η ασημί SL 350 με το Sport Package που βλέπεις στη φωτογραφία. Το αυτοκίνητο ήταν η 169.434στη που κατασκευάστηκε και δεν προορίζεται για πελάτη, αλλά θα πάρει περίοπτη θέση στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη

Η νέα SL-Class θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από ένα μήνα στην έκθεση του Detroit, αλλά η Mercedes θα δώσει τις πρώτες φωτογραφίες της και τα χαρακτηριστικά της στις 15 του Δεκέμβρη, οπότε την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε τα πάντα γι’αυτή. Μέχρι σήμερα ξέρουμε ότι θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα και θα ζυγίζει 140 κιλά λιγότερα από τωρινό μοντέλο. Παρά το μειωμένο βάρος, η νέα SL θα είναι κατά 20% πιο άκαμπτη από την τωρινή.

Στιλιστικά θα δανείζεται πολλά στοιχεία από την CL αλλά και την SLS AMG. Μηχανικά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί με τι κινητήρες θα είναι διαθέσιμη αλλά οι κινητήρες θα είναι κατά 30% οικονομικότεροι. Φήμες θέλουν να φορά έναν νέο V8 twin-turbo κινητήρα 4.7 λίτρων απόδοσης 435 ίππων ενώ θα είναι διαθέσιμοι τόσο ένας μικρός V6 όσο και ο θηριώδης V12. Στο μέλλον θα παρουσιαστούν και οι εκδόσεις SL63 AMG και SL65 AMG, γι’αυτους που θέλουν γρηγορότερες εκδόσεις.

Επιπλέον η νέα SL-Class θα φορέσει το νέο σύστημα Magic Vision Control το οποίο ενσωματώνει τα ακροφύσια του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ πάνω στους υαλοκαθαριστήρες έτσι ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα στη καμπίνα όταν η οροφή είναι ανοικτή. Επίσης θα υπάρχει και το νέο σύστημα ήχου Front Bass το οποίο θα έχει δύο woofer τοποθετημένα στα πόδια των επιβατών για να βελτιωθεί η ποιότητα ήχου στη καμπίνα.

[Πηγή: Mercedes-Benz]