Το αφεντικό της Lotus, Dany Bahar μίλησε στο Auto Express και έδωσε λεπτομέρειες για το City Car, το μικρό αυτοκίνητο που ετοιμάζει και θα βασίζεται στο City Car που παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2010.

O Bahar δήλωσε ότι το μικρό αυτοκίνητο τους δεν θα ανταγωνίζεται τα μικρά της Audi, BMW και MINI, αφού το δικό τους θα είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο το οποίο θα διαθέτει επιδόσεις που κανένα μικρό αυτοκίνητο δεν τις έχει σήμερα. Το αυτοκίνητο θα βγει στη παραγωγή τον Οκτώβριο του 2013 και θα κοστίζει γύρω στις £29.000 (34.000).

Λεπτομέρειες για τον κινητήρα του αυτοκινήτου παραγωγής -που θα ονομάζεται πιθανότατα Ethos- δεν αποκάλυψε o CEO αλλά το πρωτότυπο φορούσε την υβριδική πλατφόρμα που ανέπτυξε η Lotus σε συνεργασία με την Proton.

Η πλατφόρμα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο 1200αρη κινητήρα 51 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 75 kW. Η συνολική ιπποδύναμη μπορεί να αγγίξει τα 162 kW (217 hp) αλλά συνεχόμενα αποδίδει 54 kW (72 hp) ικανά ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9.0 δευτερόλεπτα και να πιάσει τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 14.8 kWh και μπορεί να δώσει αυτονομία στο City Car 60 χλμ κινούμενο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ η συνολική αυτονομία ανέρχεται στα 500 χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου μονής ταχύτητας “Single-speed”. Ο 1200αρης κινητήρας είναι τεχνολογίας Flex-fuel και μπορεί να καταναλώσει μεθανόλη, αιθανόλη αλλά και βενζίνη.

Τέλος ο Bahar δήλωσε ότι το φιλόδοξο πενταετές πρόγραμμα που έχουνε ετοιμάσει, πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα και έτσι θα περάσουν στη παραγωγή και τα υπόλοιπα 5 πρωτότυπα που παρουσίασε στο Παρίσι το 2010, τα νέα Elan, EliteEterne, Elise και Esprit. Η νέα Esprit θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2013 στην έκθεση της Γενεύης και θα φορά τον νέο V8 κινητήρα που ετοιμάζει η Lotus.

[Πηγή: Auto Express]