Αυτός είναι ο νέος V8 κινητήρας της Lotus

Σχετικά άρθρα

Η Lotus μέσα της σελίδας της στο Facebook, έδωσε την πρώτη φωτογραφία του νέου V8 κινητήρα που ετοιμάζει και θα τον βάλει στη νέα Esprit. Ο κινητήρας είναι χωρητικότητας 4.8-λίτρων αναπτύσσεται από την ίδια την Lotus στις εγκαταστάσεις της στο Norfolk της Αγγλίας. Ο κινητήρας είναι αρκετά ελαφρύς, μόλις 170 κιλά και έχει περιεχόμενη γωνία 90 μοίρες. Θα αποδίδει γύρω στα 580 άλογα στις 9.000 σ.α.λ ενώ θα υπάρχει και R έκδοση η οποία θα αποδίδει γύρω στα 630 άλογα.

H νέα Esprit αναμένεται να βγει στην αγορά το 2013 και θα τεθεί απέναντι από τις Ferrari 458 Italia και McLaren MP4-12C. Ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα Elite, Eterne ενώ σε ότι αφορά την παραγωγή της Elan, τα πράγματα φαίνεται να έχουνε παγώσει, αφού η παραγωγή της δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2016. Ο κινητήρας αυτός θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη ενός νέου 4-κύλιδρου μοτέρ που θα τοποθετηθεί στην επόμενη Elise καθώς και για την δημιουργία ενός νέου V6.

[Πηγή: Lotus Facebook]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...