Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες η Vath V63 είναι βασισμένη πάνω στην Mercedes Benz C63 Coupe AMG. Προσθέτοντας supercharger στον θηριώδη V8 των 6,2 λίτρων, η V63 αποδίδει 680 άλογα και 840 Nm ροπής (σημαντική αύξηση από τα 487 άλογα και 600 Nm ροπής που παράγει μία νορμάλ C63 Coupe AMG). Αυτή η δύναμη αρκεί για να εκτοξεύσει την V63 στα 100 km/h από στάση σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και αν συνεχίσεις να πατάς το γκάζι στην τελική των 335 km/h. Εντυπωσιακά νούμερα αλλά όχι τόσο όσο θα ήταν οι ρεπρίζ αν έκαναν τον κόπο να τις δημοσιεύσουν…

Για να φτάσει ο supercharged V8 να αποδίδει απροβλημάτιστα 680 άλογα, εκτός από τον –υδρόψυκτο- υπερσυμπιεστή, χρειάστηκε το απαραίτητο intercooler,  επαναπρογραμματισμό στην εργοστασιακή ECU, ψυγεία λαδιού τόσο για τον κινητήρα όσο και για την μετάδοση, νέα ανοξείδωτη εξάτμιση με καταλύτες ελευθέρας ροής και νέες εισαγωγές στον κινητήρα. Η δύναμη περνάει από την εργοστασιακή μετάδοση για να καταλήξει σε ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και από εκεί στους τεράστιους τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 295/25/20 (255/30/20 εμπρός). Η αναβάθμιση στο σύστημα πέδησης κρίθηκε αναγκαία με την αύξηση της ιπποδύναμης και έτσι η V63 εξοπλίζεται με δισκόφρενα διαμέτρου 380 mm εμπρός, εξαπίστονες δαγκάνες και σωληνάκια αεροπορικού τύπου. Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς η Vath προσφέρει την πλήρως ρυθμιζόμενη coilover ανάρτησή της, Clubsport, με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους από 20 έως και 65 mm.

Εξωτερικά, η V63 ξεχωρίζει με εμπρός και πίσω spoiler και φουσκωμένα φτερά (αυξάνουν το μετατρόχιο κατά 80 mm). Στο πίσω μέρος θα βρούμε και τον παραδοσιακό πλέον διαχύτη. Όλα εκτός από τα φτερά είναι φυσικά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολύ διακριτικές με δερμάτινες επενδύσεις, ταχύμετρο που φτάνει μέχρι τα 360 km/h και ανθρακονημάτινα ενθέματα.

Η τιμή για όλο το πακέτο, χωρίς φυσικά το αυτοκίνητο, είναι 64.308 €.

[Πηγή: Vath]