Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο Felipe Massa δεν κατάφερε να βρει τον γρήγορο του εαυτό. Το συμβόλαιό του με τη Scuderia λήγει στο τέλος του 2012, και ξαναγράφω ότι αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σαν team-mate του Fernando Alonso, θα πρέπει να δείξει περισσότερο βελτιωμένο, προκειμένου να σταματήσει το “πάρτι” του Ferni εις βάρος του, αφού αυτό γίνεται εδώ και δύο χρόνια, και το δικαίωμα το δίνει ο Βραζιλιάνος.

Ένας από τους ανθρώπους που πιστεύουν στις δυνατότητες του Felipe είναι ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt. Ο Γάλλος, που ο γιος του είναι manager του 30χρονου, εκτιμά ότι ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα ελαστικά της Pirelli, τονίζοντας ότι θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.

Ο Felipe δεν μπορούσε να προσαρμοστεί πλήρως στα νέα ελαστικά της Pirelli. Θεωρώ ότι είναι ακόμα καλός οδηγός, και θα μας το δείξει ξανά. Ο Alonso είναι το σημείο αναφοράς όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά για όλους, και ο Felipe ήταν 3 δέκατα μακριά απ’ αυτόν, όχι 3 δευτερόλεπτα.

Εκτός από τον Massa, ένας ακόμα που έχει δεχθεί τα πυρά των οπαδών της Ferrari είναι ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας, Stefano Domenicali. Ο Todt δηλώνει, όμως, αντίθετος όλης αυτής της κριτικής.

Ο ρόλος που έχει ο Stefano είναι το μάτι του κυκλώνα. Αντιμετώπιζα κι εγώ συνέχεια το θέμα της κριτικής, και είμαι υπερήφανος που στο τέλος πήρα την απόφαση ν’ αποχωρήσω, έπειτα από τον κίνδυνο να με διώξουν.

Λέγεται ότι δεν είχαν ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά δε συμφωνώ. Η Ferrari δεν ήταν τόσο καλή όσο η Red Bull, αλλά σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα καλό αυτοκίνητο.


[Πηγή: Corriere della Sera, Via: GMM | Photo Copyright: Rys/Getty Images]