Νέα σκίτσα του νέου Audi A3 2012

Σχετικά άρθρα

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που είδε σήμερα τις φωτογραφίες με το εσωτερικό του νέου Α3 και να μην πρόσεξε ότι ανάμεσα τους υπάρχουν και μερικές νέες φωτογραφίες/σκίτσα της 3-θυρης έκδοσης του αυτοκίνητου. Το νέο A3 διαθέτει παρόμοια φωτιστικά σώματα που αυτά των ανανεωμένων A4 και A5, επιθετικό προφυλακτήρα και μεγάλη γρίλια. Το νέο Audi A3 θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα του ομίλου MQB “Modular Querbaukasten” στα Γερμανικά, “σπονδυλωτή αρχιτεκτονική” στα Ελληνικά, (την ίδια που θα φορά και το νέο Golf VII). Το αυτοκίνητο θα φορά μια μεγάλη γκάμα TSI και TDI κινητήρων από 1.200 cc έως 2.000 cc απόδοσης 85 έως 210+ ίππων. Θα υπάρχουν εκδόσεις S και RS αλλά αυτές θα παρουσιαστούν μερικά χρόνια αργότερα. Φυσικά θα υπάρχουν υβριδικές, plug-in και ηλεκτρικές προτάσεις.

Το νέο A3 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο θα φορέσει τον νέο 1.400αρη TSI με τα 140 άλογα με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. Το σύστημα θα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Όταν το A3 θα κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα, θα εξοικονομεί περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Επίσης το A3 θα φορέσει και τρικύλινδρους κινητήρες καθώς και κινητήρες κατανάλωσης υγραερίου.

Το νέο A3 θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές της τωρινής γενιάς. H 3-πορτη έκδοση και η Cabriolet θα έχει μήκος 4.26 μέτρα με μεταξόνιο 2.595 μέτρα, ενώ η 4-πορτη sedan και η 5-πορτη Sportback θα έχει μήκος 4.44 μέτρα και μεταξόνιο 2.630 mm. Το νέο Α3 θα είναι φυσικά φαρδύτερο και κοντύτερο από την τωρινή γενιά. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2012, ως μοντέλο του 2013.

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί τόσο η 3-πορτη hatchback όσο και η sedan έκδοση ενώ στο μέλλον το A3 θα είναι διαθέσιμο σε ακόμη δύο εκδόσεις, 5-πορτη Sportback και cabrio, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τα BMW 1-Series, BMW 2-Series (η coupe Σειρά 1), Mercedes Α-Class και B-Class.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...