Bilster Berg Drive Resort, η πίστα που θέλει να γίνει το νέο Nurburgring [w/video]

Σχετικά άρθρα

Στη Γερμανία μια ομάδα επιχειρηματιών με την βοήθεια του Walter Röhrl αλλά και του Hermann Tilke ετοιμάζουν μια νέα πίστα, την Bilster Berg Drive Resort η οποία θα ανοίξει τον Ιούλιο. Οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν μέσα στο 2011 με την πίστα να έχει μήκος 4.2 χιλιομέτρων και δεν θα είναι ανοικτή για το κοινό ούτε θα διεξάγονται εκεί αγώνες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και άλλες εταιρίες που εμπλέκονται γύρω από τον τομέα της αυτοκίνησης, θα νοικιάζουν την πίστα ώστε να την χρησιμοποιούν αποκλειστικά για όσες μέρες επιθυμούν.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να δοκιμάζουν τα νέα αυτοκίνητα τους μακριά από τους ανεπιθύμητους παπαράτσι όπως γίνεται στο Nurburgring. Σύμφωνα με τον Hermann Tilke, η μέση ταχύτητα στη πίστα θα κυμαίνεται στα 168 χλμ/ώρα ενώ η τελική ταχύτητα που θα μπορούν να πιάσουν τα αυτοκίνητα εκεί είναι 260 χλμ/ώρα. Η πίστα θα κοστίσει συνολικά 34 εκατ. ευρώ και έχει κατασκευαστεί κοντά στη πόλη Bad Driburg της ανατολικής Βεστφαλίας, εκεί όπου προηγουμένως υπήρχε μια βάση του NATO. Δες δύο video στη συνέχεια, ενώ φωτογραφίες κατά την διαδικασία κατασκευής της μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: Bilster Berg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...