Την κατασχεμένη Ferrari F50 που τράκαρε ένας πράκτορας του FBI την θυμάσαι; Η ασφαλιστική εταιρία είχε μηνύσει το FBI αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το FBI δεν πρέπει να δώσει τις $750.000, που ζητά η ασφαλιστική αφού ο πράκτορας του FBI τράκαρε την F50 σε μια “άτυχη στιγμή”, αλλά ένας ομοσπονδιακός νόμος, δίνει ασυλία για ζημίες που γίνονται όταν βρίσκεται κάποιο αντικείμενο υπό την επιμέλεια της επιβολής του νόμου.

Λοιπόν, το supercar πλέον πωλείται στο internet μέσω του site αγγελιών Copart και ήδη έχει πιάσει τιμή $159.000. Έχει διανύσει 7.023 μίλια (11.302 χλμ) και η ιστορία της ξεκινά πίσω το 2003 όταν κλάπηκε από την αντιπροσωπεία της Ferrari στην πόλη Rosemont της Πενσυλβανία. Ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας απευθύνθηκε στην ασφαλιστική Motors Insurance Corp. ώστε να τον αποζημιώσει με το ποσό των $750.000. Η ασφαλιστική κατέβαλε τελικά αυτά τα χρήματα αφού το αυτοκίνητο δεν είχε βρεθεί μετά από μήνες.

Πέντε χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2008, το FBI βρήκε το αυτοκίνητο στο Κεντάκι σε άριστη κατάσταση. Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν σε άλλη αμερικανική πολιτεία, η Ferrari F50 κατέληξε στα χέρια του FBI που το αποθήκευσε στο γκαράζ του, έως ότου γίνει η δίκη του κατηγορουμένου. Για κάποιον λόγο που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, το FBI έδωσε το supercar, στον πράκτορα του, Frederick Kingston, για να το οδηγήσει. Αυτός δυστυχώς όμως, σχεδόν με το που έβγαλε το αυτοκίνητο από το γκαράζ, το τράκαρε πάνω σε ένα δέντρο.

Η ασφαλιστική που είχε καταθέσει το 2003 τα $750.000 κινήθηκε νομικά κατά του FBI και του Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού η Ferrari πλέον της ανήκει, και ζητούσε να την καταβληθεί το ποσό των $750.000.

[Πηγή: Copart]