Έκθεση Γενεύης 2012: Opel Astra OPC [w/video]

Σχετικά άρθρα

Η Opel παρουσίασε στη Γενεύη το ολοκαίνουργιο Astra OPC, του ισχυρότερου Astra όλων των εποχών. Μηχανικά φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα που αποδίδει 280 άλογα με 400 Nm ροπής. Νούμερα επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα δεν έδωσε η Opel, αλλά η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Βασίζεται πάνω στο τρίπορτο Opel Astra GTC που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το σασί του έχει δεχτεί μερικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μπροστά τροχοί να μεταφέρουν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια τα 280 άλογα στον δρόμο. Έτσι το νέο Astra OPC φορά μηχανικό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον μπροστά άξονα ενώ η μπροστά ανάρτηση είναι τεχνολογίας High Performance Strut. Το νέο OPC απολαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρως προσαρμοζόμενου FlexRide, που επιτρέπει στον οδηγό να αυξάνει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του πεντάλ γκαζιού μέσω του κουμπιού Sport και OPC. Τα φρένα του είναι πολυπίστονα της Brembo.

Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit που αποτελείται από νέους μπροστά προφυλακτήρες, νέα πλαϊνά spoiler, αεροτομή, διαχύτη και διπλές απολήξεις των εξατμίσεων με τραπεζοειδείς απολήξεις. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ δερμάτινα καθίσματα, κοφτό δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και νέο πίνακα οργάνων. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Παγκόσμια πρεμιέρα: νέο Astra OPC – το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών

Με το νέο Astra OPC, η έκδοση υψηλών επιδόσεων του Astra GTC κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη. Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 206 kW/280 hp του OPC προσφέρει μέγιστη ροπή 400 Nm και τελική ταχύτητα 250 km/h., πρωτοφανή για Astra. Η ανάρτηση High Performance Struts (HiPerStruts) του Astra OPC είναι από τα ατού του αυτοκινήτου, για ισχύ χωρίς συμβιβασμούς. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλαισίου FlexRide, που περιλαμβάνει Sport- και OPC-drive mode, το Astra OPC προσφέρει ακόμα καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Το standard mode προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ το sport mode αυξάνει αισθητά την ευελιξία. Η ρύθμιση OPC μυεί τους οδηγούς σε μία τρίτη διάσταση: ταχύτερη απόκριση από το τιμόνι, μεγαλύτερη σαφήνεια από το γκάζι, και σπορ συμπεριφορά λόγω πλαισίου.

Όμως το OPC προχωρά κατά ένα ακόμα βήμα: εφοδιάζεται με ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα. Αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη σταθερότητα, καλύτερη συμπεριφορά και πρόσφυση, με άλλα λόγια: το αυτοκίνητο κρατά καλύτερα στην έξοδο από στερνές στροφές και στρίβει καλύτερα στις υψηλές ταχύτητες – ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο.

Το Astra OPC διαθέτει επίσης νέο κάθισμα τύπου bucket με προηγμένη τεχνολογία. Και τα δύο εμπρός καθίσματα προάγουν τη σπορ οδηγική εμπειρία με υλικά ελαφρού βάρους, χαμηλότερη θέση και αυξημένη πλευρική στήριξη. Ο σκελετός του νέου καθίσματος είναι 45% ελαφρύτερος από ένα συμβατικό. Κανείς άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ φύλλο οργανικού ψεκασμού με συνθετικό υλικό σε αυτοκίνητο παραγωγής. Το νέο κάθισμα προσφέρει 18 διαφορετικές ρυθμίσεις. Η νέα τεχνολογία OPC που είναι μοναδική στην Opel υποβλήθηκε σε τεστ αντοχής 10.000 km στη διάσημη αγωνιστική πίστα του Nürburgring στη Γερμανία. Τα 10.000 km στις σκληρές συνθήκες του βόρειου loop αντιστοιχούν σε 180.000 km οδήγησης σε κανονικές συνθήκες.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα