Μια συμμορία είχε στήσει μια απίστευτη απάτη η οποία έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά, αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα πουλούσε σε τρίτους. Η αστυνομία, χάρη στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει συλλάβει μέχρι στιγμής τον έναν από τους πέντε δράστες.

Η συμμορία αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν μέσω Internet σε συγκεκριμένη Τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων.

Οι εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις γίνονταν ως εξής: Έκλειναν ραντεβού σε άδεια γραφεία υπό σύσταση εταιρείας και ζητούσαν να γίνει μεν η σύνδεση αλλά μέχρι να τακτοποιηθούν να εκτρέπεται η κλήση σε ένα κινητό τηλέφωνο. Έτσι, όταν καλούσαν για επιβεβαίωση από την τράπεζα για το δάνειο, φαινόταν ότι είχαν καλέσει σε γραφεία εταιρείας.

Με τη μέθοδο αυτή αποκτούσαν αυτοκίνητα, από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας. Ο συλληφθείς είναι Συριακής καταγωγής ηλικίας 35 ετών και στο σπίτι του βρέθηκαν διαβατήρια, βιβλιάρια καταθέσεων, φωτοτυπίες ταυτοτήτων, βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα, αλλά και υπολογιστές, κινητά και δεκάδες κάρτες SIM.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία πιστεύει ότι έχει πάρει περίπου 80 δάνεια το καθένα από 30.000 έως 100.000 ευρώ, με την συνολική ζημιά να αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό που είχανε μαζέψει από τις προκαταβολές από τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Η αστυνομία πιστεύει ότι στη συμμορία εμπλέκονται εκτός από αυτούς που καταζητούνται, και υπάλληλοι εταιρειών τηλεφωνίας αλλά και ιδιοκτήτες μαντρών.

[Πηγή: Ελληνική Αστυνομία, newsit | Thanks for the tip, Μπάμπη]

 • πρέπει να είναι χαζοί αυτοί που στήνουν τέτοιες κομπίνες αν πιστεύουν ότι δε θα τους πιάσουν ποτέ!!!
  οκ μπορεί η πολιτεία σχεδόν να καταρρέι αλλά κάποιες υπηρεσίες λειτουργούν κ με το παράπανω!!

 • oxi μονο την πατησαν απο την αφελεια τουσ οτι και καλα δεν θα τουσ πιαναν…..
  αλλα πιο πολυ απο την απληστια τουσ  !!!!!!!!
  καλα ρε τραγια !!!!! 80 αυτοκινητα?????????
  μια δυο…καποιοσ θα το ελεγε στην αστυνομια !!!!!

  υ.γ παντωσ ειναι που ειναι δυσκολα τα πραματα σημερα….με αυτα  τα ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ !!!!! θα εχουν προβλημα και οι αντιπροωπειεσ….και οι ανυποψιαστοι αγοραστεσ !!!!!!