Μπορεί να ζούμε στην εποχή όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες κοιτάνε όσο τίποτα περισσότερο να μειώσουν τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων τους, αλλά αυτό δεν τις κάνει να δημιουργούν αυτοκίνητα με λιγότερα άλογα. Σχεδόν όλες έχουνε επιλέξει το downsizing των κινητήρων, τοποθετώντας ως επί το πλείστον μικρότερους turbo κινητήρες, αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τα αυτοκίνητα πλέον είναι δυνατότερα από πότε.

Στην αγορά αυτή τι στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 70 αυτοκίνητα που παράγουν περισσότερα από 500 άλογα, την ώρα που μόλις 10 χρόνια πριν, υπήρχαν τόσα λίγα αυτοκίνητα με 500+ άλογα, που μπορούσες να τα μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Υπάρχουν 18 αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουνε τουλάχιστον ένα μοντέλο το οποίο αποδίδει 500 άλογα. Οι περισσότερες είναι Ευρωπαϊκές όπως η Audi, η Bentley, BMW, η Jaguar, η Mercedes, η Porsche, η Ferrari, η McLaren και η Lamborghini αλλά υπάρχουν και Αμερικάνικες όπως η Ford, η Dodge, η Cadillac, και οι Ιαπωνικές με την Lexus και την Nissan. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν τις συγκινήσεις που προσέφεραν τα αντίστοιχα αυτοκίνητα του παρελθόντος, τα οποία μπορεί να μην απέδιδαν τόσα άλογα, αλλά σίγουρα είχανε χαρακτήρα.

[Πηγή: Autoweek | Photo: Preston Supercar/Flickr]