Μία από τις πιο άδικες εγκαταλείψεις είναι από κάποιο στιγμιαίο αλλά μοιραίο λάθος κατά τη διάρκεια ενός pit stop, όπου οι μηχανικοί κάνουν ό,τι μπορούν, για να κερδίσουν λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό συνέβη και στη Κίνα, καθώς ο υπεύθυνος της Mercedes για τα φώτα ειδοποίησης του οδηγού πίστεψε ότι όλα ήταν εντάξει, με αποτέλεσμα ν’ ανάψει δώσει το πράσινο φως στον Michael Schumacher. Όμως, ο μηχανικός που κρατάει το αερόκλειδο για τον εμπρός δεξί τροχό δεν πρόλαβε καν να το τοποθετήσει το αερόκλειδο στην κατάλληλη θέση, συνεπώς ο Γερμανός αναγκάστηκε να παρκάρει την W03 του και να είναι ο μόνος που εγκατάλειψε.

Όλο αυτό, εκτός από άλλη μία πιθανή θέση στο βάθρο, κόστισε στη Mercedes €5.000. Η επιλογή του 43χρονου να σταματήσει συνέβαλε στη μείωση της ποινής, η οποία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Μεταξύ μας, για μία ομάδα που το 2011, είχε προϋπολογισμό πάνω από €166.000.000, αυτά τα ποσά δεν είναι ούτε καν ψίχουλα…

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: PETER PARKS/AFP/Getty Images]

  • JohnnyXP64

    χαλαρά θα ηταν 2ος, τουλάχιστον!

    .. απλά κρίμα να χάνεις την θεση απο τετοιες μαλακιούλες!

  •  δεν πειραζει !!!! η merc δειχνει πλεον να εχει την ταχυτητα οποτε ο μιχαλακησ 8α  εχει την ευκαιρια του   !!!!! τωρα αυτο με το προστιμο απλα αστειο…η να διναν ενα  προστιμο αναλογο με το μπατζετ τησ κα8ε ομαδασ…η απο τη στιγμη που εκανε στην ακρη να του εκαναν απλα μια παρατηρηση!!!!

  • μην τολμήσουν κ ξανα κάνουν τέτοιο λάθος!!!