Η Land Rover ετοιμάζει εδώ και καιρό το νέο Range Rover το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2013. Το ινδικό MotorBeam ετοίμασε μερικές rendering φωτογραφίες/σκίτσα του αυτοκινήτου, για τα οποία οι Ινδοί μιλούν ότι είναι εξαιρετικά ακριβή.

Η τέταρτη γενιά του Range Rover έχει κωδική ονομασία L405 και έχει κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα D4u, η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία της Tata Motors και της Jaguar. Το νέο μεγάλο SUV θα διαθέτει αλουμινένιο σασί το οποίο θα μειώσει το βάρος κατά 500 κιλά ενώ θα είναι κατά 25 mm μεγαλύτερο από την τρίτη γενιά. Ωστόσο θα υπάρχει και έκδοση με μεγάλο μεταξόνιο για την Κινέζικη αγορά. Πάνω στην D4u πλατφόρμα θα κατασκευαστούν 6 μοντέλα από την Land Rover ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Το συνολικό βάρος του Range Rover δεν θα είναι μεγαλύτερο από 2.000 κιλά και μηχανικά θα φορά τον 4.4-λίτρων V8 πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 320 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με σύστημα Start/Stop. Η τέταρτη γενιά του Range Rover θα φορά επίσης έναν V6 πετρελαιοκινητήρα αλλά και τον κομπρεσοράτο V8 5.0-λίτρων. Επίσης οι φήμες θέλουν να υπάρχει και υβριδική έκδοση στο μέλλον.

Στιλιστικά, βλέπουμε ότι διαφέρει την τωρινή μορφή αλλά διαθέτει αρκετές επιρροές από το Evoque. Θα φορά LED φώτα ημέρας ενώ το εσωτερικό θα είναι πιο πολυτελές και θα εξοπλίζεται με πολλά gadgets.

[Πηγή: Motorbeam]