Η πολωνική Arrinera Automotive ανακοίνωσε ότι το supercar της ξεκινά τις πωλήσεις του μέσα στο έτος με αρχική τιμή τις £100.000 (€123.000) με χρόνο αναμονής 12 μήνες. Μηχανικά φορά τον V8 6.2-λίτρων της Corvette ZR1 με 4 κομπρέσορες της Eaton που αποδίδει 650 άλογα και 820 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων της Graziano, ζυγίζει 1.300 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3.2 δευτ, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8.9 δευτ, και τα 400 μέτρα σε 11 δευτ. με την τελική να φθάνει τα 340 χλμ/ώρα και πλευρική επιτάχυνση στις στροφές τη τάξει των 1.3 g.

Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο από τον Paul Burkatskyy και είναι γεμάτο οξείες γωνίες, μοιάζει λίγο με Lamborghini Aventador. Η καμπίνα τραβηγμένη προς τα εμπρός και το άνοιγμα των θυρών προς τα πάνω ενισχύει την αίσθηση ότι μοιάζει με Lamborghini. Τα πίσω φώτα είναι LED, έχει μεγάλο διαχύτη και κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση που τραβάει περισσότερο την προσοχή. Το σασί είναι σχεδιασμένο από τον Lee Noble και είναι κατασκευασμένο από μεταβλητής διατομής χάλυβα υψηλής αντοχής και, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική αντοχή στις παραμορφώσεις.

Σε κάθε άκρο φορά ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/35 εμπρός και 335/30 πίσω ελαστικά. Τους μπροστά δίσκους των 380 mm τους πιέζουν 6-πίστονες δαγκάνες και τους πίσω των 350 mm 4-πίστονες.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα του Arrinera του καλύπτεται με δέρμα και σύνθετα υλικά, για πρόσθετη ασφάλεια έχει τοποθετηθεί roll bar πίσω από τα καθίσματα αλλά και ζώνες τεσσάρων σημείων. Διαθέτει LED φωτισμό και σύστημα πλοήγησης. Προαιρετική εφοδιάζεται με μια κάμερα νυκτερινής όρασης που εντοπίζει αντικείμενα που υπερβαίνουν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως είναι οι πεζοί ή τα ζώα και τα εμφανίζει στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας.

Τέλος, η Arrinera Automotive πρόσθεσε ότι σχεδιάζει σύντομα να αρχίσει τις εργασίες για ένα δεύτερο μοντέλο, το οποίο θα είναι roadster με διαμόρφωση ενός ή 2 καθισμάτων, χωρίς χώρο αποσκευών, θα ζυγίζει κάτω από 500 κιλά και κινείται από ένα απροσδιόριστο κινητήρα αλλά με απόδοση από το 200HP να 300HP και που θα κυμαίνεται στα €80.000.

[Πηγή Arrinera]