Η GM ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά της αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2012, όπου για ακόμη μια φορά, η GM Ευρώπης είχε χασούρα300 εκατ. δολαρίων, με την Opel να χάνει 246 εκατ. δολάρια, και όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ήταν το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο της Opel τους έτους. Ωστόσο, ο CEO της GM, Dan Akerson, δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της GM, χρειάζονται μια “ουσιαστική αναθεώρηση”, παρομοιώντας την κατάσταση σε “Επίπεδο Συναγερμού 4”. Ωστόσο αρνήθηκε να δηλώσει για το τι προτίθεται να κάνει στην Opel, πέραν του ότι θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί για ακόμη μια φορά.

Το 2011, η General Motors, έχασε 747 εκατ. δολάρια από την GM Ευρώπης και με την διαφαινόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, η μητρική εταιρία βλέπει ότι φέτος θα χάσει ακόμη περισσότερα χρήματα. Οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι μια νέα αναδιάρθρωση είναι ακόμη μακριά, αλλά αν συμβεί να οδηγήσει στο κλείσιμο ακόμη περισσότερων εργοστασίων της Opel στην Ευρώπη.

Η General Motors φαίνεται ότι δεν θέλει να εξαγοράσει μόνο το 10% της Isuzu, αλλά το 33% των μετοχών της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αφού φαίνεται ότι θέλει να δώσει κοντά στα 3 δις δολάρια ώστε να κάνει δικό της το ποσοστό αυτό.

[Πηγή: Reuters, Autonews, Detroit News, The Detroit Bureau]

[Photo Copyright: REUTERS/Francois Lenoir/File]