Η Opel ανακοίνωσε ότι και το Mokka θα εξοπλίζεται και αυτό με το σύστημα FlexFix, το γνωστό σύστημα της Opel μεταφοράς ποδηλάτων. Το Mokka παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας τον Οκτώβριο.

Το σύστημα θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία ποδήλατα με το ενσωματωμένο σύστημα FlexFix, ενώ πρωτοποριακή λειτουργία ανάκλησης του συστήματος, επιτρέπει την πρόσβαση στην πίσω πόρτα ακόμα και με πλήρες φορτίο στη σχάρα. Το σύστημα βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό και στη Γερμανία κοστίζει 590 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το FlexFix, μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το νέο Opel Mokka αποκτά το μοναδικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix

  • Το νέο SUV της Opel θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία ποδήλατα με το ενσωματωμένο σύστημα FlexFix
  • Η πρωτοποριακή λειτουργία ανάκλησης του FlexFix επιτρέπει την πρόσβαση στην πίσω πόρτα ακόμα και με πλήρες φορτίο στη σχάρα
  • Φιλικό προς το χρήστη, δεν απαιτεί εργαλεία και δεν καταπονεί την πλάτη

Rüsselsheim. Το Mokka, το νέο SUV της Opel, θα διατίθεται με το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τώρα μέχρι τρία ποδήλατα. Το βελτιωμένο σύστημα αποθήκευσης – αποκλειστικότητα της Opel – είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα και κατά συνέπεια βρίσκεται πάντα στο όχημα. Όταν δεν χρησιμοποιείται, εξαφανίζεται στον πίσω προφυλακτήρα. Όπως και το Mokka, το σύστημα FlexFix σχεδιάστηκε για άτομα με δραστήριους ρυθμούς ζωής που αγαπούν την ποδηλασία. Ακόμα και με πλήρες φορτίο, χάρη στη λειτουργία ανάκλισης του FlexFix, δεν περιορίζεται η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Το ευρύχωρο μικρό SUV που πρόκειται λανσαριστεί στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου με την προσθήκη του προαιρετικού FlexFix.

Η στάνταρ έκδοση του συστήματος FlexFix για το Mokka είναι κατάλληλη για ένα ποδήλατο. Το αναβαθμισμένο σύστημα μπορεί τώρα να μεταφέρει 10 κιλά επιπλέον (30 κιλά) συγκριτικά με την πρώτη γενιά του FlexFix. Με το FlexFix δεύτερης γενιάς διατίθεται τώρα κιτ προέκτασης με αντάπτορα που κουμπώνει για τη μεταφορά δύο ακόμα ποδηλάτων. Η συνολική ικανότητα μεταφοράς φορτίου με τρία ποδήλατα είναι 60 κιλά.

Το FlexFix Προσφέρει Μοναδικά Πλεονεκτήματα

Με τοFlexFix, η Opel παραμένει η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων πλήρως ενσωματωμένο στο όχημα. Η σχάρα είναι πρακτική, ενώ μετακινείται πολύ εύκολα και ρυθμίζεται με το χέρι χωρίς εργαλεία.

Ειδικές βάσεις με ελαστικά ένθετα συγκρατούν με ασφάλεια τα ποδήλατα στη θέση τους. Επιπλέον το νέο σύστημα σχάρας κλειδώνει ώστε τα ποδήλατα να προστατεύονται από τους κλέφτες όταν το Mokka είναι σταματημένο. Ακόμα και με πλήρες φορτίο, το σύστημα

FlexFix δεύτερης γενιάς δεν δυσκολεύει ούτε περιορίζει την άμεση πρόσβαση στο χώρο αποσκευών του Mokka χάρη σε μία λειτουργία ανάκλισης.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του Opel FlexFix συγκριτικά με τις συμβατικές σχάρες ποδηλάτων είναι η ευκολία πρόσβασης και κατά συνέπεια η εξαιρετική εργονομία του. Αντίθετα με άλλα συστήματα όπως σχάρες οροφής που απαιτούν από το χρήστη να ανεβάσει το ποδήλατο ψηλά, το FlexFix δεν επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη, όπως και τα καθίσματα AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) που διατίθενται για το Mokka και έχουν πιστοποιηθεί από το Γερμανικό Σύνδεσμο Ειδικών σε θέματα πλάτης. Ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με συστήματα σχαρών οροφής, το όχημα δεν έχει περιορισμό ταχύτητας 120 km/h, καθώς τα ποδήλατα μεταφέρονται πίσω.

Το Mokka συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και το πνεύμα της περιπέτειας

Παρά το μήκος των 4,28 m, το Mokka χωράει άνετα πέντε άτομα και συνδυάζει λειτουργικότητα με μία άνετη, ψηλή θέση οδήγησης και την αίσθηση της περιπέτειας. Η οδική συμπεριφορά του Mokka έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της ζωής στην πόλη διαθέτοντας και αξιόλογες ικανότητες για χρήση off-road. Γι αυτό, εκτός από εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka εφοδιάζεται προαιρετικά με τεχνολογία all-wheel drive (AWD) για καλύτερη ελκτική πρόσφυση και συμπεριφορά όταν κινείται εκτός δρόμου.

Την ισχύ παρέχουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες. Όλα τα μηχανικά κιβώτια εφοδιάζονται με το σύστημα οικονομίας καυσίμου Opel Start/Stop. Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.6 L 85 kW/115 hp με 155 Nm και έναν 103 kW/140 hp 1.4 l Turbo με ροπή 200 Nm. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο 93 kw/130 hp 1.7 CDTI turbo diesel με ροπή 300 Nm υπόσχεται οικονομία καυσίμου και χαμηλούς ρύπους.

[/learn_more]