Η Pioneer είναι η πρώτη εταιρία του κόσμου που βγάζει στην αγορά μια συσκευή GPS με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Η συσκευή τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου με την Ιαπωνική εταιρία να το καταφέρνει αυτό χρησιμοποιώντας μια Head Up οθόνη από την MicroVision που δείχνει οδηγίες κατεύθυνσης πάνω στον δρόμο.

Με τη τεχνολογία αυτή η Pioneer αναφέρει ότι ένας από τους στόχους της ήταν να μειωθούν οι πιθανότητες απόσπασης προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια οδήγησης, αφού πλέον δεν χρειάζεται να κοιτά τον χάρτη, όπως θα έκανε στις συσκευές GPS που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο.

Η συσκευή συνδέεται με το GPS του αυτοκινήτου μέσω Bluetooth και χρησιμοποιεί ακτίνες laser για την προβολή των οδηγιών, χρησιμοποιώντας τα χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε. Στον οδηγό προβάλλονται μόνο οι απαραίτητες οδηγίες για την οδήγηση και υπάρχουν τέσσερις καταστάσεις οδήγησης. Στην αγορά θα βγούνε δύο μοντέλα με αρχική τιμή από $3.770 (€2.910) έως $4.021 (€3.100)

[Πηγή: Τechon]