Η παράνομη είσοδος μεταναστών αλλά και διακίνηση ανθρώπων, γνωστή και ως trafficking, είναι κάτι που γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα. Όμως το ίδιο συμβαίνει και στην γειτονική Ιταλία με το ακόλουθο γεγονός να χαρακτηρίζεται αποτρόπαιο και κατακριτέο.

Στο χώρο της μηχανής ενός Nissan Vanette βρέθηκε στριμωγμένος ένας άτυχος 18χρονος Αφγανός έχοντας μόνο μια κουβέρτα και ένα μπουκάλι νερό μετά από 20 ώρες ταξίδι.

Όλα συνέβησαν όταν οι συνοριακοί υπάλληλοι και το μεταναστευτικό γραφείο στο λιμάνι του Μπάρι, έκαναν ενδελεχή έλεγχο στο αμάξι αφού διέκριναν νευρικότητα του Βούλγαρου 24χρονου οδηγού και της ομοεθνής 39χρονης συνεπιβάτιδας του. Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση την Ηγουμενίτσα και αμέσως οι αρχές τους συνέλλαβαν με τον άντρα να μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα του Πρίντεζι αφού διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος μεγάλης οργάνωσης εκμετάλλευσης μεταναστών.

Ο νεαρός Αφγανός βρέθηκε σε ημιλυπόθημη κατάσταση και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περατέρω εξετάσεις, ανέφερε όμως ότι είναι από τη Καμπούλ και πλήρωσε 6.000 ευρό, που τα μάζευε για 8 χρόνια, για διασχίσει τα σύνορα.

[Πηγή: Daily Mail]