Το Chevrolet Volt άρχισε την εμπορική του καριέρα το Δεκέμβριο του 2010 και η General Motors για να μας επισημάνει πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το υβριδικό τους όχημα μας δείχνει με ένα γράφημα πόσα καύσιμα έχουν εξοικονομήσει σε σύγκριση με τα “κανονικά” αυτοκίνητα το διάστημα αυτό.

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, έκανε τους υπολογισμούς της και αποκάλυψε ότι τα 64 εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί με την ηλεκτρική ενέργεια του αυτοκινήτου έχουν εξοικονομήσει τα καύσιμα χωρητικότητας ενός super tanker, δηλαδή περίπου πάνω από 8 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης.

Η διευθύντρια marketing του Chevrolet Volt, Cristi Landy, δήλωσε ότι

Με κάθε χιλιόμετρο που προστίθεται στα οδόμετρα, οι ιδιοκτήτες ενισχύουν τη συνεισφορά τους στο να μειώσει η Αμερική της εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, οι ιδιοκτήτες έχουν συνολικά γλυτώσει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο 81-χρονος δισεκατομμυριούχος αμερικάνος επιχειρηματίας και επενδυτής, Warren Buffett, αγόρασε 10 εκατομμυρία μετοχές της General Motors, που αντιστοιχούν στο 0.63% των συνολικών μετοχών, μέσω της πολυεθνικής του εταιρίας Berkshire Hathaway, αξίας 256.6 εκατομμυρίων δολαρίων (200 εκ. €), ποσό που είναι πάνω από τη πραγματική αξία του μερίσματος, η οποία ανέρχεται σε 214.2 εκ. δολάρια (168 εκ. €) σύμφωνα με το USA Today.

[Πηγή: GM, USA Today]