Το νέο Audi Q7 αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2014 και όλο περισσότερες λεπτομέρειες κυκλοφορούν για το μεγάλο SUV της Audi. Σύμφωνα με το Βρετανικό Car, το νέο Q7 θα κατασκευαστεί πάνω στη ψιλή έκδοση της πλατφόρμας MLB Evo. Θα είναι ελαφρύτερο κατά 350 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, στο σασί και στην δομή του σώματος. Αυτό σημαίνει 14% μείωση σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Με μειωμένο βάρος, το νέο Q7 θα έχει μειωμένη κατανάλωση, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα.

Επίσης το Car αναφέρει ότι η Audi ετοιμάζει και το Q8, το οποίο πρόσφατα κατοχύρωσε το όνομα του. Θα αποτελεί στην ουσία την σπορ έκδοση του Q7 με σπορ σχεδίαση και πιο δυνατούς κινητήρες.

Και τα δύο μηχανικά εκτός από TDI και TSI κινητήρες, αναμένεται να υπάρχουν και δύο υβριδικές εκδόσεις, με την μία να συνδυάζει ένα 2.0-λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI απόδοσης 217 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 99 ίππων, και την άλλη να φορά έναν V6 TDI με έναν ηλεκτροκινητήρα. Στους TSI κινητήρες θα υπάρχουν δύο V6 κινητήρες απόδοσης 233 και 304 ίππων, ένας 3.0-λιτρος V6 TDI, απόδοσης 253 ίππων και ο 4.2-λιτρος V8 TDI απόδοσης 405 ίππων. Σε ότι αφορά την S Q8 έκδοση, αυτή θα φορά τον νέο Twin-Turbo V8 4.0-λίτρων απόδοσης 557 ίππων.

[Πηγή: CAR]