Η Mercedes-Benz έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι η νέα S-Class θα είναι διαθέσιμη σε 5 παραλλαγές και τώρα ο Wildspeed, βασιζόμενος στις τελευταίες spy φωτογραφίες του μοντέλου, ετοίμασε μια σειρά rendering φωτογραφιών από το πως θα μπορούσε να μοιάζει η νέα γερμανική λιμουζίνα.

Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία W222 και θα είναι διαθέσιμη σε sedan, coupe, cabrio, με μεγάλο μεταξόνιο αλλά και Pullman. Η τελευταία θα αντικαταστήσει τα μοντέλα της Maybach, η οποία θα κλείσει το 2013. Η S600 Pulllman θα έχει μήκος κοντά τα 6.5 μέτρα και νέα μπροστά φωτιστικά σώματα, έτσι ώστε να διαφέρει από την κανονική S-Class. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια θα είναι διάχυτη με υψηλής ποιότητας δέρματα και ξύλινα διακοσμητικά, με τα πίσω καθίσματα να έχουν retro σχεδίαση. Μηχανικά θα φορά έναν V12 κινητήρα με τις φήμες να θέλουν να αποδίδει 552 άλογα.

H νέα Mercedes S-Class θα κυκλοφορήσει το 2013 και θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα, νέα γρίλια, LED φώτα ημέρες και πιο όρθιο παρμπρίζ. Στιλιστικά αναμένεται να βασίζεται στα πρωτότυπα F800 Style και F 125! και το εσωτερικό του θα διαθέτει υψηλής ποιότητα υλικά, αλουμινένια και ξύλινα διακοσμητικά αλλά και το νέο σύστημα COMAND με αυτόνομη οθόνη.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων οι οποίοι θα είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον με μειωμένη κατανάλωση. Ανάμεσα τους θα υπάρχουν οι 250 CDI, S350 CDI, S300 Bluetec hybrid, S400 Bluetec hybrid, S500, S600, S63 AMG και ίσως επιστρέψει και η S65 AMG. Όλοι θα διαθέτουν σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρομηχανικό τιμόνι και 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης εξετάζεται και μια ηλεκτρική έκδοση της καθώς

Η νέα S-Class θα φορά μια ολοκαίνουργια αλουμινένια ανάρτηση που θα συνδυάζεται με το σύστημα Magic Ride Control όπου μέσω καμερών θα διαβάζει το δρόμο και θα ρυθμίζει αυτόματα την ανάρτηση για βελτιώσει την οδηγική άνεση.

[Πηγή: benzboost | Photos: Wild Speed]