Στη παραγωγή το Fiat 500 Coupe Zagato

Σχετικά άρθρα

Η Fiat μαζί με την Zagato, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2011, είχανε παρουσιάσει το 500 Coupe Zagato Concept, το οποίο είχε τόσο μεγάλη θετική απήχηση, όπου λίγες ημέρες μετά, ο Sergio Marchionne είχε ανακοινώσει ότι θα το περάσει στη παραγωγή.

Το αυτοκίνητο πέρασε στη παραγωγή από τους Αμερικάνους της Scagliarini Motorsports, αλλά η Zagato ανακοίνωσε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το μοντέλο αυτό,και ότι ποτέ δεν έχουνε δώσει άδεια στους Αμερικάνους να χρησιμοποιούν το όνομα και το λογότυπο τους. Ως εκ τούτου η Scagliarini αφαίρεσε το όνομα της Zagato από το μοντέλο της και από τότε δεν μάθαμε νέα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τώρα, ο Sergio Marchionne, μιλώντας στο Automobilemag, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι το 500 Coupe Zagato θα βγει στη παραγωγή επίσημα από την Fiat, με όνομα 500Z. Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον η Fiat ετοιμάζει επίσης τόσο την 7-θέσια έκδοση 500XL όσο και το 500Χ, την crossover έκδοση του 500, η οποία θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Jeep.

Ντεμπούτο στις αρχές του 2013 και θα πωλείται σε Ευρώπη και Αμερική και μηχανικά αρχικά θα είναι διαθέσιμο με τον δικύλινδρο 900άρι TwinAir κινητήρα απόδοσης 105 ίππων με 155 Nm ροπής που φορούσε και το πρωτότυπο. Στο μέλλον φημολογείται ότι θα υπάρχει τόσο ηλεκτρική έκδοση όσο και έκδοση Abarth.

Το πρωτότυπο είχε μήκος 3.55 μέτρα, 1.63 μέτρα πλάτος, 1.49 μέτρα ύψος και 2.30 μέτρα μεταξόνιο. Πατούσε πάνω σε χρωμιομένες ζάντες 17″ με ελαστικά 205/40 και στο εσωτερικό διέθετε δίχρωμο δερμάτινο διάκοσμο με σκουρόχρωμη οροφή.

[Πηγή: Automobilemag]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr