Η Ford εξετάζει νέες μάρκες για την Κίνα, η Hyundai ετοιμάζει το Elantra με μεγάλο μεταξόνιο

Σχετικά άρθρα

H Ford, σύμφωνα με το Reuters εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει στη Κίνα νέες μάρκες έτσι ώστε να επωφεληθεί από τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων στη περιοχή. Το 2011 αγοράστηκαν 18.5 νέα αυτοκίνητα και φορτηγά στη Κίνα, με την Ford να θέλει να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά. Ήδη στην αγορά της Κίνας, παράγονται και πωλούνται τα Fiesta, Mondeo και Focus με τους αναλυτές να αναμένουν μια αύξηση 5% στις φετινές πωλήσεις, με την Αμερικάνικη εταιρία να στοχεύει σε μεγαλύτερη αύξηση. Πέρυσι η Ford πούλησε 519.390 αυτοκίνητα στη Κίνα, +7% σε σχέση με το 2010, με την Ford να έχει βάλει τον ίδιο στόχο και για φέτος.

Την ίδια ώρα, η Hyundai ετοιμάζει, σύμφωνα με το Bloomberg, να επενδύσει 1 δις δολάρια στις εγκαταστάσεις της στο Πεκίνο, ώστε να κατασκευάσει εκεί μια ελαφρώς μακρύτερη πλατφόρμα του Elantra Sedan. Εκτός από το μεγαλύτερο μήκος, οι πόρτες θα είναι ελαφρώς ψηλότερες ώστε να δίνουν έτσι την αίσθηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Το 2011, η Hyundai πούλησε 757.583 αυτοκίνητα (+6.7% σε σχέση με το 2010) και στόχος της είναι να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Κίνα πίσω από τις Volkswagen, Nissan και Toyota.

[Πηγή: Reuters, Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μοναδικές προσφορές στα επαγγελματικά Ford Transit Connect, Transit και E-Transit

Προσφέροντας την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα LCV οχημάτων που ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες και τα μοναδικά επίπεδα ευελιξίας τους, η Ford...