Η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρωζώνη έχουνε κάνει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, και όχι μόνο, να μειώνονται κάθε μήνα, κάνοντας νέα χαμηλά ρεκόρ δεκαετιών. Το Autonews σε πρόσφατο του άρθρο αναφέρει ότι τόσο η Ford όσο και η GM, πιθανώς να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή αγορά.

Ο αρχισυντάκτης του Αutonews,  Luca Ciferri, αναφέρει ότι η GM και Ford χάνουν χρήματα αυτή τη περίοδο στην Ευρώπη και είναι πιθανό να επικεντρωθούν περισσότερο στις αγορές της Κίνας και της Αμερικής με την τελευταία να δείχνει ότι έχει ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Η General Motors έχει χάσει τα τελευταία 13 χρόνια κοντά στα 12 δις ευρώ, ενώ μόνο το 2011 κοντά στα 600 εκατ. ευρώ. H GM έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Opel ώστε να την κάνει κερδοφόρα, αλλά αν η χώρα μας βγει από το Ευρώ και η οικονομική κρίση χτυπήσει περισσότερο την Ισπανία, το πρόγραμμα της GM κινδυνεύει να ναυαγήσει.

Σε ότι αφορά την Ford. Η Μπλε Οβάλ εταιρία, αναμένει να χάσει στα 400 εκατ. ευρώ μέσα στο 2012 από την Ford Ευρώπης. Η Ford είναι κερδοφόρα τα τελευταία 6 από τα 8 χρόνια στην Ευρώπη, ενώ εξακολουθεί να είναι η Νούμερο 2 αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

[Πηγή: Autonews]