Eggasus, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο σε σχήμα αυγού [Video]

Σχετικά άρθρα

Η General Motors μας έχει δείξει ότι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων θα είναι κάπως έτσι και όταν βλέπεις ότι και άλλες εταιρίες ακολουθούν την ιδέα αυτή, τότε πρέπει να πάρουμε περισσότερο σοβαρά τα “αυτοκίνητα” αυτά.

Το κίτρινο όχημα που βλέπεις ονομάζεται Eggasus και μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Έχει περιορισμένο μήκος και σε μια θέση parking μπορούν να παρκάρουν έως και 12 Eggasus αντί ενός αυτοκινήτου. Είναι τρίτροχο και ο ηλεκτροκινητήρας του, του δίνει αυτονομία 80 χλμ και τελική ταχύτητα 40 χλμ/ώρα. Όταν περάσει στη παραγωγή θα πωλείται έναντι 4.000 ευρώ περίπου. Ακριβό το λες αλλά σχεδόν τόσα χρήματα έχει και το Segway.

Η φόρτιση του γίνεται μέσω συμβατικής πρίζας, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα της Pikes Research μέσα στα επόμενα 8 χρόνια, η ζήτηση για συστήματα ασύρματης φόρτισης θα τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 8 χρόνια. Η έρευνα δεν αναφέρεται μόνο σε αυτοκίνητα αλλά και σε φορητές συσκευές (laptops, κινητά τηλέφωνα, κτλ) και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Σήμερα τα έσοδα των εταιριών αυτών που ασχολούνται με ασύρματα συστήματα φόρτισης ανέρχονται σε 3.9 δις ευρώ παγκοσμίως, αλλά έως το 2020 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 12.1 δις ευρώ.

[Πηγή: Eggasus, Pikes Research]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα