Αν σου έχει έρθει κλήση στο σπίτι και δεν την έχεις πληρώσει να’σαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο μοναδικός Έλληνας αλλά ούτε και Ευρωπαίος.

Σύμφωνα με το TFL (Transport for London) οι οδηγοί στην Αγγλία χρωστάνε το κολοσσιαίο ποσό των 345 εκατ. ευρώ σε τέλη κυκλοφοριακής συμφόρησης. Παραδόξως, στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει και τον μειωμένο αριθμό εκείνων που προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των προστίμων, με τη μείωση να ανέρχεται από τους 52.103 οδηγούς το 2010 στους 33.684 το 2011. Η αναφορά του TFL, συνεχίζει, λέγοντας ότι ένα σημαντικά μεγάλο ποσό των χρωστούμενων οφείλεται από τις διπλωματικές αποστολές που αρνούνται να πληρώσουν, με τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να κάνουν τις παραβατικές χώρες να πληρώσουν μέσω της προσφυγής τους στο Διεθνές Δικαστήριο.

Έπειτα, είναι και οι οφειλές των ιδιωτών με το TFL να έχει στείλει περίπου 200.000 επιστολές κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών προειδοποιώντας τους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν για τις συνέπειες του νόμου, με τον οργανισμό να έχει τη δικαιοδοσία και δύναμη να στείλει δικαστικούς επιμελητές να εισπράξει τα χρήματα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το TFL δηλώνει ικανοποιημένο τόσο με το σύστημα των προστιμάτων όσο και με το πρωτόκολλο για όσους δε πληρώνουν.

[Πηγή: PistonHeads]