Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με την Alfa Romeo Giulia, η οποία θα αντικαταστήσει την 159. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μάθει ότι τελικά ίσως είναι μπροστοκίνητη, αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν ότι τελικά θα είναι πισωκίνητη και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Maserati.

Αυτό που μαθαίνουμε για πρώτη φορά είναι ότι ετοιμάζεται ένας νέος ολοκαίνουργιος tri-turbo V6 βενζινοκινητήρας ο οποίος θα τοποθετηθεί στην γρήγορη έκδοση GTA. Και αυτή θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Compact US Wide της Chrysler, την ίδια που φορά το Chrysler 300C και αυτή που θα φορά και η Maserati Levante, ενώ θα χρησιμοποιεί και αρκετό αλουμίνιο, ώστε να μειωθεί το βάρος της. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η Ferrari ετοιμάζει έναν bi-turbο V6 κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει έως και 450 άλογα.

Εκτός από τον δυνατό κινητήρα, αναμένεται να φορά μια μεγάλη γκάμα κινητήρων της Fiat και της Chrysler όπου ανάμεσα τους θα συναντάμε τον 1.400αρη, τον 1.750 TBI απόδοσης έως 300 ίππων, τον νέο 6-κύλινδρο turbo TBI κινητήρα, αλλά και τον V6 πετρελαιοκινητήρα της Chrysler που φορούν τα Chrysler 300C και Jeep Grand Cherokee. Θα συνεργάζονται είτε με 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτια είτε με το 6-τάχυτο και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο TCT, ενώ αργότερα, μετά το 2015, είναι αρκετά πιθανό να δούμε και μια υβριδική έκδοση, που θα φορά τον ίδιο κινητήρα που θα φορά και η υβριδική Maserati Levante.

Όπως και να έχει, μέχρι μα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο είτε στην έκθεση του Detroit είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, θα κυκλοφορήσουν όλο και περισσότερες φήμες για το αυτοκίνητο, του οποίου η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2014.

[Πηγή: La Reppublica]