Marko: Πιθανώς, το καλύτερο μονοθέσιο είναι η C31

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να σημειώσεις την ημερομηνία, γιατί, σήμερα, είναι από τις εξαιρετικά λίγες φορές που δε θα διαβάσουμε αλαζονικές δηλώσεις από τον αγωνιστικό σύμβουλο της Red Bull Racing, Helmut Marko. Ο αυστριακός ασχολείται με το ποιο από τα φετινά μονοθέσια είναι το καλύτερο, αν και είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιο είναι γενικά το καλύτερο, αφού το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εμφανίζονται διαφορετικά σε κάθε πίστα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Marko δηλώνει πως το καλύτερο μονοθέσιο δεν είναι η RB8, αλλά η C31 τής Sauber.

Το μονοθέσιο της Sauber, ίσως, είναι το καλύτερο στο grid.

Η αλήθεια είναι ότι το ελβετικό μονοθέσιο είναι πολύ “ευγενικό” με τα ελαστικά, ίσως και το πιο “ευγενικό” από τα 12 μονοθέσια. Ωστόσο, δε θεωρώ ότι η διαχείριση των ελαστικών είναι ο μοναδικός παράγοντας που χαρακτηρίζει ένα μονοθέσιο, καθώς θα πρέπει να έχει και την τελική ταχύτητα, την κάθετη δύναμη, τη σωστή αεροδυναμική συμπεριφορά και σταθερότητα, και την κατάλληλη ισορροπία.

Παράλληλα, αν η C31 ήταν το καλύτερο μονοθέσιο, θεωρώ ότι οι Kamui Kobayashi και Sergio Perez θα είχα συγκεντρώσει περισσότερους από τους 80 βαθμούς έχουν μαζέψει μαζί στους 11 πρώτους αγώνες.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...