Η τεράστια οικονομική άνθηση της αγοράς της Κίνας, έχει οδηγήσει τους Κινέζους να πετάξουν τα ποδήλατα στην άκρη, ένα μέσο που χρησιμοποιούσαν αρκετές δεκάδες χρόνια, και να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι πόλεις της Κίνας δεν μπορούν να δεχτούν τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που αγοράζουν οι Κινέζοι καταναλωτές και έτσι η κυβέρνηση της Κίνας έχει θεσπίσει νόμο που προβλέπει τον περιορισμένο αριθμό νέων ταξινομήσεων κάθε μήνα.

Στο Πεκίνο το νούμερο αυτό ανέρχεται στις 20.000 ταξινομήσεις, αλλά ήδη 1.000.000 κάτοικοι του Πεκίνου έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για να πάρουν πινακίδες. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ο 1 στους 53 ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο, το κάνουν πραγματικότητα, 80% λιγότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011.

Εκτός από την σειρά προτεραιότητα, οι Κινέζοι βάζουν τις πινακίδες σε κλήρωση αλλά και σε δημοπρασίες με τον μέσο όρο των δημοπρασιών να ανέρχεται περίπου στις 7.000 ευρώ! Στους δρόμους του Πεκίνου κυκλοφορούν 4,76 εκατ. αυτοκίνητα, την ώρα που το 1997 υπήρχαν μόλις 1 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ μόνο το 2010, προστέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κίνας, περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Chinadaily]