Το επόμενο Audi A8 θα είναι πισωκίνητο και θα διαθέτει αλουμινένιο σασί

Σχετικά άρθρα

Το Audi A8 θα ανανεωθεί στις αρχές του 2013, αφού βρίσκεται στην αγορά από τον Δεκέμβριο του 2009, με την γκάμα των κινητήρων να μεγαλώνει, αφού σε αυτή θα προστεθεί ένας V8 TDI απόδοσης κοντά στα 400 άλογα, ενώ ο W12 θα αποκτήσει turbo ώστε να παράγει μεγαλύτερη ροπή.

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά του, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2016 και 2017. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια “αλουμινένια υβριδική” πλατφόρμα η οποία θα συνδυάζει το αλουμίνιο, τον χάλυβα υψηλής αντοχής και άλλα σύνθετα, εξωτικά υλικά.

Η αρθρωτή πλατφόρμα του, αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από την Porsche, αφού θα είναι η ίδια που θα χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά της Panamera, αλλά και στα υπόλοιπα πολυτελή sedan του VW Group, όπως αυτά της Bentley. Το νέο Α8, ίσως είναι πισωκίνητο, κάνοντας το, το πρώτο sedan αυτοκίνητο της Audi μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο θα διαθέτει πίσω κίνηση .

[Πηγή: Car & Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...