Ο Ευτύχιος Έλληνας θα οδηγήσει για το πρόγραμμα νέων οδηγών της Marrusia F1 Team

Σχετικά άρθρα

Ο Κύπριος οδηγός Ευτύχιος Έλληνας, θα λάβει μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών για λογαριασμό της Marussia F1 Team στο τέλος της επόμενης σεζόν όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα.

Ο ‘Έλληνας τερμάτισε όγδοος στο φετινό πρωτάθλημα GP3 και όπως είναι φυσικό θα είναι ο πρώτος Κύπριος που θα οδηγήσει επίσημα κάποιο μονοθέσιο της Formula 1.

O επικεφαλής της ομάδας John Booth δήλωσε

Το πρόγραμμα μας νέων οδηγών είναι ένα σημαντικό συστατικό της ομάδα μας και υπάρχει από την πρώτη στιγμή. Είναι σημαντικό για εμάς όχι μόνο γιατί δίνουμε ευκαιρίες σε νέους οδηγούς αλλά και για να γαλουχήσουμε την επόμενη γενιά ανερχόμενων αστέρων. Παρόλο που είμαστε απόλυτα αφοσιωμένη στην λειτουργία της ομάδας της Formula 1 στα Grand Prix, παράλληλα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις μικρότερες κατηγορίες. Ο Tio έκανε φανταστική δουλειά όλη τη χρονιά και πραγματικά του αξίζει να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο F1.

Στον αντίποδα, ο 20-χρονος Ευτύχιος δήλωσε γεμάτος χαρά

Ήταν φανταστικό που κατάφερα και πήρα την πρώτη μου νίκη, στον τελευταίο αγώνα μέσα στη Monza. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και φέτος έμαθα πολλά, με το αποκορύφωμα της τη νίκη στο τελευταίο 3ήμερο σε μια καταπληκτική πίστα. Μου φαίνεται εξωπραγματικό ότι θα δοκιμάσω για πρώτη φορά μονοθέσιο F1, είναι κάτι το οποίο ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί. Το τεστ θα γίνει μετά το τέλος της επόμενης χρονιάς οπότε πρέπει να προετοιμαστώ. Έχω πολλή δουλειά να κάνω πριν από αυτό και θα προσπαθήσω πολύ σκληρά όλο το χειμώνα ώστε να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται για το 2013. Πραγματικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Marussia F1 γι’ αυτήν την σπουδαία ευκαιρία.

Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία και φυσικά να τον δούμε κάποια μέρα να συναγωνίζεται με όλα τα αστέρια της Formula 1.

[Πηγή: Marussia F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...