Video: Όταν το Peugeot 208 GTi συναντά το 205 GTi

Σχετικά άρθρα

H Peugeot ετοίμασε ένα νέο promo video του νέου 208 GTi το οποίο συναντά το 205 GTi. To Peugeot 208 GTi θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού και είναι φαρδύτερο κατά 10 mm μπροστά και 20 mm μεγαλύτερο από την τρίθυρη έκδοση. Διαθέτει LED φλας και νέο bodykit αποτελούμενο από νέο μπροστά προφυλακτήρα, μαύρη γρίλια με χρωμιομένες λεπτομέρειες, αεροτομή, διαχύτη, διπλές χρωμιομένες απολήξεις εξατμίσεων, αλουμινένια διακοσμητικά, ζάντες 17″ με ελαστικά 205/45. Τα φρένα του αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους μπροστά 302 mm και 249 mm πίσω με κόκκινες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ δερμάτινα Nappa ή υφασμάτινα καθίσματα σε μαύρο και κόκκινο, χρώμα, LED κόκκινος φωτισμός, αλουμινένια μαρσπιέ με το λογότυπο της Peugeot, σπορ κοφτό τιμόνι, βουρτισμένα αλουμινένια, κόκκινα και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά και αλουμινένια πεντάλς. Διαθέτει το σύστημα Park Assist, αλλά και την οθόνη αφής 7″ με συνδεσιμότητα USB, AUX και Bluetooth και έξι ηχεία. Στο επιπλέον εξοπλισμό, μεταξύ άλλων υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική γυάλινη οροφή, διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, cruise control και υποβραχιόνιο στα μπροστά καθίσματα.

Το 208 GTi έχει εμπνευστεί από το 205 GTi και ο Laurent Blanchet, διευθυντής των μοντέλων της Peugeot, είχε δηλώσει ότι η Peugeot δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο σαν το 208 GTi, αν αυτό δεν ήταν καλύτερο από τους ανταγωνιστές του. Στην ίδια κατηγορία με το 208 GTi βρίσκονται τα VW Polo GTΙ, Seat Ibiza Cupra, Fiat Punto Abarth, Opel Corsa OPC, Ford Fiesta ST, Renault Clio RS και Mini JCW.

Μηχανικά θα φορά τον turbo 1.600αρη απόδοσης 200 ίππων με 275 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7 δευτερόλεπτα, ενώ τα πρώτα 1.000 μέτρα τα κάνει σε 27 δευτερόλεπτα. Τα 80-120 χλμ/ώρα, με 5η ταχύτητα τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα. Ζυγίζει 1.160 κιλά και έχει εκπομπές CO2 145 γρ/χλμ με το ESP να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

Παράλληλα η Peugeot για να γιορτάσει το νέο GTi της, ανακοίνωσε και την συλλεκτική έκδοση 208 GTi  Limited Edition. Θα βγει στην αγορά σε μόλις 50 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε λευκό χρώμα έχοντας ένα ειδικό ταμπελάκι.

Θα φορά μαύρες γυαλιστέρες 17″ ζάντες με κόκκινα διακοσμητικά με την κάτω γραμμή της μάσκας να είναι λευκή και να φέρει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στο εσωτερικό θα υπάρχει το σύστημα πλοήγησης και μια ένα ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό της έκδοσης.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...