Η κορεάτικη Κia ανακοίνωσε τη τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο στην ευρωπαϊκή αγορά Optima Hybrid, το οποίο ξεκινά από τα €28.995 με σκοπό να κλέψει κάποιες πωλήσεις, από το μερίδιο των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που κατακλύζουν την Γηραιά Ήπειρο κάθε χρόνο.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε δυο επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, χωρίς να του λείπουν σχεδόν τίποτα. Η πιο ακριβή έκδοση θα είναι εξοπλισμένη με δερμάτινα καθίσματα, προβολείς Xenon, ένδειξη πίεσης αέρα, θερμαινόμενο και αεριζόμενο κάθισμα οδηγού, ηχοσύστημα αποτελούμενο από 12 ηχεία, σύστημα multimedia και πλοήγησης μαζί με κάμερα οπισθοπορείας και τέλος ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 2,0-λιτρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 150 ίππων με 180 Nm ροπής, ο οποίος με την βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 50 ίππων, αποδίδει συνολικά 190 άλογα με 245 Νm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτ. Επίσης διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος και οι συνολικές του εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 123 γρ/χλμ, με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 5,53 λίτρα/100χλμ και να κυμαίνεται στα 6,72 λίτρα/100χλμ για αστικό κύκλο και 5,9 λίτρα/100χλμ στον αυτοκινητόδρομο.

[Πηγή: KIA]