Μία νεκρή και τρεις τραυματίες άφησε πίσω του γερανός, ο οποίος έπεσε από τον άνεμο στην περιοχή των Φοινικούδων στην Λάρνακα, γύρω στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης. Ζεύγος Άγγλων, μόνιμων κατοίκων Λάρνακας, καταπλακώθηκε από τον γερανό εντός οχήματός στο οποίο επέβαιναν. Αν και απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική ζωντανοί, η άτυχη 67χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν, επίσης, δύο πεζοί, ενώ συνολικά τέσσερα οχήματα υπέστησαν ζημιές.

Μέχρι και τις 22.00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον οδηγό του οχήματος, αφού αρχικά απεγκλώβισαν την συνοδηγό. Ο άνδρας που επέβαινε στο αυτοκίνητο, υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η πτώση του γερανού προκάλεσε και δύο τραυματισμούς, ενός Κυπρίου και ενός αλλοδαπού. Οι δύο άνδρες ήταν πεζοί και τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον γερανό. Ο 47χρονος αλλοδαπός υπέστη αποκοπή δακτύλου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για επανασυγκόλλησή του. Ο 60χρονος Κύπριος υπέστη κάταγμα μετακαρπίου και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, απολύθηκε.

Άγιο είχε ο ιδιοκτήτης ενός από τα οχήματα που καταπλάκωσε ο γερανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πάρκαρε το αυτοκίνητό του, μερικά μόλις δευτερόλεπτα πριν την πτώση του γερανού και μετέβη σε παρακείμενο περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα. Μόλις απομακρύνθηκε από το όχημά του, σημειώθηκε η πτώση του γερανού, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες υλικές καταστροφές αλλά ο ίδιος να γλιτώσει χωρίς ούτε μια γρατσουνιά.

Γύρω στις 11 το βράδυ ξεκίνησαν οι προσπάθειες για απομάκρυνση του γερανού από την σκηνή. Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την Αστυνομία Λάρνακας και το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γερανός ανήκει σε εταιρία που ανέλαβε την ανακαίνιση του Δημαρχείου Λάρνακας και βρισκόταν στο χώρο για εργασίες στο κτίριο του Δημαρχείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, έκαναν τον γερανό να στριφογυρίζει. Στη συνέχεια, ο γερανός δεν άντεξε τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή, και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει δύο αυτοκίνητα και να προκαλέσει ζημιές σε δύο άλλα. O γερανός βρισκόταν στην περιοχή για τις εργασίες σε ανεγειρόμενο κτίριο στη Λεωφόρο Αθηνών

Η Αστυνομία Λάρνακας, έλαβε την πληροφόρηση γύρω στις 8.35 και αμέσως δυνάμεις τις πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για απεγκλωβισμό των δύο ηλικιωμένων που παγιδεύτηκαν στο όχημα τους.

H άτυχη ηλικιωμένη, ενώ μεταφερόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έχασε τη μάχη με τη ζωή. Γύρω στις 22.00 η πυροσβεστική κατάφερα να απεγκλωβίσει και τον οδηγό του οχήματος.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιζτή, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση της Υπηρεσίας.

Χρειάστηκε άλλος γερανός για να μετακινηθεί ο γερανός που κατέπεσε. Επιστρατεύθηκαν συνολικά 8 άτομα ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο ίδιος ο Αναπληρωτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγγολας.

Εξήγησε επίσης ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, πρώτα έγιναν προσπάθειες για απεγκλωβισμό της γυναίκας, ενώ μεσολάβησαν 40 περίπου λεπτά για τον απεγκλωβισμό του άντρα.

[Πηγή: SigmaLive | Thanks for the tip, Johnny]