H Moody’s υποβάθμισε τις πιστοληπτικές ικανότητες της Fiat και της PSA Peugeot Citroen, η VW διατήρησε τη θέση της

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε τη περασμένη εβδομάδα ότι υποβάθμισε τις πιστοληπτικές ικανότητες της Fiat και της PSA Peugeot Citroen, αφού και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έπεσαν από τη βαθμίδα Ba2 στη βαθμίδα Ba3.

O οίκος αξιολογήσεων προχώρησε στην υποβάθμιση από βλέπει το χρέος των εταιριών να αυξάνεται με τις πωλήσεις να μειώνονται.

Η Volkswagen βρίσκεται στη βαθμίδα Α3, διατηρώντας την ως τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, κάνοντας την να μπορεί να προσφέρει καλύτερες τιμές τους καταναλωτές και στους εμπόρους, αφού δανείζεται χρήματα με πολύ μικρότερο επιτόκιο. Η VW είδε το μερίδιο στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Αύγουστο, να αυξάνεται στο 25% από το 23,2%, την ώρα που η Fiat και η PSA είχανε πτώση.

Ο Sergio Marchionne δήλωσε ότι η υποβάθμιση δεν αντανακλά τις οικονομικές συνθήκες της Fiat παγκοσμίως. Απλά δείχνει την συνολική εικόνα του κλάδου, όχι μόνο της Fiat.

Στις σχετικές ειδήσεις, θα σου πω ότι αφού μάθαμε ότι πλέον στην Ιταλία πωλούνται περισσότερα ποδήλατα από αυτοκίνητα, πλέον τα ζυμαρικά είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Ιταλίας, αφού τα αυτοκίνητα έπεσαν στη δεύτερη θέση.

Η συνολική αξία των εξαγωγών των ιταλικών φαγώσιμων προϊόντων ανέρχεται στα 15,2 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο του 2012, την ώρα που η συνολική αξία των αυτοκινητοβιομηχανιών άγγιξε τα 13,2 δισ. ευρώ.

[Πηγή: Moodys (1), (2)Autoedizione]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...