Πωλείται η Cosworth, ενδιαφέρεται η Rolls Royce

Σχετικά άρθρα

Η Cosworth, η εταιρία που για χρόνια παρέχει με κινητήρες αρκετές ομάδες της Formula 1, έχοντας χάσει τους καλύτερους πελάτες της, την Williams και την Caterham, είναι κοινό μυστικό στα paddocks ότι δεν θα βρίσκεται στον κόσμο της Formula 1 το 2014, χρονιά που θα έρθουν οι νέοι V6 turbo κινητήρες.

Ωστόσο οι Βρετανοί, που τροφοδοτούν με κινητήρες την HRT και τη Marussia, υποστηρίζουν ότι έχουνε ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα τους κάνει να παραμείνουν στην F1 και να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους κινητήρες που ετοιμάζουν οι Ferrarri, Mercedes και Renault.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα The Times η Cosworth, η οποία ανήκει στους Gerry Forsythe και Kevin Kalkhoven, έχει δοθεί στην UBS, η οποία αναζητά νέα αγοραστή.

Η Telegraph συμπληρώνει ότι η Rolls Royce είναι μια από της εταιρία που έδειξαν ενδιαφέρον εξαγοράς της Coswort, ενώ και η GKN, μια αεροδιαστημική εταιρία, έδειξε και αυτή ενδιαφέρον.

Ο CEO της Cosworth, Tim Routsis δήλωσε ότι

Έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες τους τελευταίους 18 μήνες και το διοικητικό συμβούλιο έκρινε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς αν δεν υπάρξει λύση σύντομα, θα χαθεί το μομέντουμ και το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα

[Πηγή: The Times, Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...