Η Seat ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τη κατασκευή του νέου Leon στο εργοστάσιο της στη πόλη Martorell της Ισπανίας. Το νέο Leon έκανε ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού και η Seat έχει επενδύσει σε αυτό 800 εκατ. ευρώ ώστε να το περάσει στη παραγωγή.

Το νέο Leon θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διεθνή επέκταση της Seat, αφού είναι ένα στρατηγικό όχημα για την Ισπανική εταιρία, η οποία έχει βάλει ως στόχο να ξαναγίνει κερδοφόρα.

Το νέο Leon θα βγει στη παραγωγή τόσο σε πεντάπορτη όσο και σε τρίπορτη έκδοση, και για τη κατασκευή του, η Seat δηλώνει ότι εξασφαλίζει 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Martorell, εκεί όπου κατασκευάζονται επίσης τα Ibiza, Altea, Exeo και Αudi Q3.

Να θυμίσω ότι το Leon είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του με πλήρη LED φωτιστικά σώματα και αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[Πηγή: Seat]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

SEAT invests 800 million euros in new Leon

Έναρξη της παραγωγής του νέου SEAT Leon

/ Η SEAT επενδύει 800 εκατομμύρια ευρώ στο νέο Leon

/ Η παραγωγή του νέου μοντέλου εξασφαλίζει 1.600 θέσεις εργασίας στην SEAT  και πάνω από 6.000 στην περιφερειακή βιομηχανία

/ Οι επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα στο εργοστάσιο στο Martorell

/ Το νέο Leon θα αυξήσει την παραγωγή και θα ενισχύσει την διεθνή ανάπτυξη της μάρκας

 Η SEAT ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Leon στο εργοστάσιο του Martorell. Για το ανάπτυξη και την παραγωγή του νέου μοντέλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, επενδύθηκαν 800 εκατομμύρια ευρώ.

Το Leon είναι ένα στρατηγικής σημασίας όχημα που θα οδηγήσει στην διεθνή επέκταση τη SEAT και θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της αύξησης παραγωγής στο εργοστάσιο τοy Martorell όπου ήδη κατασκευάζονται τα μοντέλα Ibiza, Altea, Exeo καθώς και το Audi Q3.

Το νέο μοντέλο θα ανταγωνιστεί στη μικρομεσαία κατηγορία – η οποία αντιπροσωπεύει το 38% του συνόλου των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου – φιλοδοξώντας να επαναλάβει την επιτυχία του Ibiza και να γίνει ο δεύτερος μόχλος ανάπτυξης για την μάρκα.

Το νέο μοντέλο εξασφαλίζει 1.600 θέσεις εργασίας στην γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο στο Martorell καθώς και πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας σε όλη την περιφερειακή βιομηχανία εφοδιασμού. Στο μέλλον, η έναρξη παραγωγής τόσο του 3θυρου όσο και του station wagon μοντέλου θα δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να προσληφθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι.

Ο Dr. Andreas Tostmann, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παραγωγής, δήλωσε: «με το νέο Leon έχουμε αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 10% και έχουμε γίνει πιο ευέλικτοι, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής. Η επένδυση των 800 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο Leon εδραιώνει την ηγετική μας θέση ως το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R & D στην Ισπανία. Το Leon μαζί με το Ibiza αποτελεί την ίδια την ουσία για την SEAT. Πρόκειται για ένα όχημα που προβάλλει τη δύναμη και αποπνέει την ακρίβεια και την ποιότητα».

Μία πλήρης οικογένεια, απευθυνόμενη σε όλους τους πελάτες

Για την ώρα η SEAT έχει ξεκινήσει την παραγωγή της πεντάθυρης έκδοσης του Leon. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου στην Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με την Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν στις αρχές του 2013. Τον επόμενο χρόνο θα δούμε επίσης για πρώτη φορά την εμφάνιση της τρίθυρης καθώς και station wagon έκδοσης (θα κατασκευάζονται και οι δύο στο Martorell) οι οποίες θα επεκτείνουν την οικογένεια Leon, καθιστώντας το Leon το πιο ελκυστικό και ευέλικτο μοντέλο και ικανοποιώντας έτσι ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Οι δύο πρώτες γενιές Leon σημείωσαν συνολικές πωλήσεις 1.2 εκατομμυρίων μονάδων από το 1999.

Με το Leon κορυφώνεται η πιο ισχυρή προϊοντική επιθετική πολιτική της SEAT σε ολόκληρη την ιστορία της μάρκας. Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους η μάρκα παρουσίαζε και ένα νέο μοντέλο κάθε τρίμηνο: το μικρό αυτοκίνητο πόλης Mii, το ανανεωμένο best-seller Ibiza, την επιστροφή του Toledo και τώρα την τρίτη γενιά Leon.

MQB, τεχνολογία για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα

Το νεό SEAT Leon χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία του Ομίλου Volkswagen, όπως την πλατφόρμα MQB, εξασφαλίζοντας σημαντική μείωση του χρόνου κατασκευής σε σύγκριση με την δεύτερη γενιά Leon. Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία επιτρέποντας την παραγωγή των τριών εκδόσεων Leon καθώς και των Altea, Altea XL και Altea Freetrack στην ίδια γραμμή. Η SEAT έχει επίσης προσαρμόσει τις διεργασίες παραγωγής, έτσι ώστε να διασφαλιστούν υψηλότερα επίπεδα ακρίβειας και ποιότητας, με τη χρήση τελευταίας γενιάς τεχνολογιών, όπως η συγκόλληση ή η διενέργεια μετρήσεων με laser.

Νέα σχεδιαστική γραμμή και πρωτοποριακή τεχνολογία

Το νέο Leon είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που θα παρουσιάσει πλήρως την νέα σχεδιαστική γραμμή και θα σηματοδοτήσει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την μάρκα. Το Leon είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα από πρωτοποριακές τεχνολογίες για βελτιωμένη ασφάλεια και χρηστικότητα. Το νέο μοντέλο είναι 90 kg ελαφρύτερο και 52 mm κοντύτερο σε μήκος από τον προκάτοχο του, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μεγαλύτερες εσωτερικές διαστάσεις και διαθέτει περισσότερο χώρο αποσκευών φθάνοντας πλέον τα 380 lt.

Η γκάμα των έξι βενζινοκινητήρων και τεσσάρων πετρελαιοκινητήρων εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για τον υποψήφιο πελάτη. Την ίδια στιγμή είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με full LED φώτα. Επίσης το νέο Leon είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Start/Stop για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 15% λιγότερο καύσιμο από την προηγούμενη γενιά.

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Είναι μέλος του Ομίλου Volkswagen και έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγοντας το 80% της παραγωγής της σε 75 χώρες. Το 2011 ο κύκλος εργασιών της SEAT ανήλθε σε 5,0 δισ. ευρώ με συνολικές πωλήσεις 350.000 οχημάτων.

Στο SEAT Group εργάζονται περισσότεροι από 14.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη – Zona Franca, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα IBIZA και LEON, μεταξύ των άλλων μοντέλων της μάρκας. Επιπρόσθετα η εταιρεία παράγει το Alhambra στην Palmela (Πορτογαλία), το Mii στην Bratislava (Σλοβακία) και το νέο Toledo στο Mladá Boleslav (Τσεχία).

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, απασχολώντας περισσότερους από 900 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R & D στην Ισπανία. Στα πλαίσια της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η SEAT αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των χρησιμοποιούμενων πόρων.

[/learn_more]