Η Ford εγκαινίασε μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στη Γερμανία [w/video]

Σχετικά άρθρα

Η Ford εγκαινίασε μία εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας. Οι ηλιακοί συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής της Ford παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 370 νοικοκυριά με 1.100 μεγαβατώρες το χρόνο, μειώνοντας παράλληλα την ετήσια παραγωγή CO2 κατά 550 τόνους.

Η RheinEnergie, τοπικός πάροχος ενέργειας που εγκατέστησε τους ηλιακούς συλλέκτες θα προσφέρει στους πελάτες του νέου Focus Electric τη δυνατότητα να αγοράζουν πράσινη ενέργεια μέσω ειδικής σύμβασης, ώστε να μεγιστοποιήσουν τα περιβαλλοντικά οφέλη στις μετακινήσεις τους έχοντας μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Ο Klaus Linden, supervisor, Energy Purchase, Ford Ευρώπης δήλωσε:

Αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δέσμευσής μας στη μείωση των εκπομπών CO2 και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μας. Για πρώτη φορά πράσινη ενέργεια η οποία παράγεται σε χώρο της Ford ωφελεί άμεσα τους πελάτες. Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση απολύτως ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη.

Η Ford ήδη χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια στις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, όπως π.χ. ηλεκτρισμό από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία, ενώ όλα τα κτίρια της Ford στην Κολωνία θερμαίνονται μέσω δικτύου ατμού με πάροχο την RheinEnergie. Ο συνδυασμός των μέτρων μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 190.000 τόνους. Ο Bernhard Mattes, chairman, Ford Γερμανίας δήλωσε:

Βαδίζουμε σε νέες αυτοκινητιστικές αγορές και συνεργαζόμαστε με εταίρους για να προσφέρουμε στους πελάτες την απαραίτητη υποστήριξη για τις επιλογές τους. Έχοντας δική της εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, η Ford παρέχει τη δυνατότητα αγοράς του Focus Electric, ενός αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων που λειτουργεί με ηλεκτρισμό από πηγή μηδενικών ρύπων.

Η Ford θα ανακοινώσει περαιτέρω συνεργασία με παρόχους ενέργειας σε άλλες χώρες όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του Focus Electric στην Ευρώπη.

Ο Uwe Schöneberg, υπεύθυνος πωλήσεων της RheinEnergie, δήλωσε:

Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με τη Ford, καθώς σαν τοπική εταιρία παροχής ενέργειας φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη για την προστασία του κλίματος και η Ford έχει άριστη γνώση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Η νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι ένα ακόμα βήμα  για τη χρήση ανανεώσιμων πηγώ».

http://www.youtube.com/watch?v=VoTv2lENxOk&feature=youtu.be

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Ford Εγκαινίασε Μεγάλη Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πάνελ στη Γερμανία

  • Η Ford εγκαινίασε σημαντική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας
  • Η νέα εγκατάσταση παρέχει ηλεκτρική ισχύ ικανή να τροφοδοτήσει 370 νοικοκυριά, οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν 1.100 μεγαβατώρες το χρόνο και μειώνουν τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 550 τόνους
  • Η Ford συνεργάζεται με τη RheinEnergie, τοπικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που εγκατέστησε τα φωτοβολταϊκά πάνελ στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής, στοχεύοντας σε μία λύση χωρίς αποτύπωμα άνθρακα για τους κατόχους Focus Electric στη Γερμανία

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, Οκτώβριος, 2012 – Η Ford εγκαινίασε μία σημαντική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή Merkenich-Cologne της Γερμανίας.

Οι ηλιακοί συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στη στέγη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανταλλακτικών & Διανομής της Ford παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 370 νοικοκυριά με 1.100 μεγαβατώρες το χρόνο, μειώνοντας παράλληλα την ετήσια παραγωγή CO2 κατά 550 τόνους.

Η RheinEnergie, τοπικός πάροχος ενέργειας που εγκατέστησε τους ηλιακούς συλλέκτες θα προσφέρει στους πελάτες του νέου Focus Electric τη δυνατότητα να αγοράζουν πράσινη ενέργεια μέσω ειδικής σύμβασης, ώστε να μεγιστοποιήσουν τα περιβαλλοντικά οφέλη στις μετακινήσεις τους έχοντας μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

«Αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της δέσμευσής μας στη μείωση των εκπομπών CO2 και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μας. Για πρώτη φορά πράσινη ενέργεια η οποία παράγεται σε χώρο της Ford ωφελεί άμεσα τους πελάτες» δήλωσε ο Klaus Linden, supervisor, Energy Purchase, Ford Ευρώπης. «Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία εγκατάσταση απολύτως ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη».

Η Ford ήδη χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια στις εγκαταστάσεις της στην Κολωνία, όπως π.χ. ηλεκτρισμό από τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Νορβηγία και Σουηδία, ενώ όλα τα κτίρια της Ford στην Κολωνία θερμαίνονται μέσω δικτύου ατμού με πάροχο την RheinEnergie. Ο συνδυασμός των μέτρων μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 190.000 τόνους.

«Βαδίζουμε σε νέες αυτοκινητιστικές αγορές και συνεργαζόμαστε με εταίρους για να προσφέρουμε στους πελάτες την απαραίτητη υποστήριξη για τις επιλογές τους» δήλωσε ο Bernhard Mattes, chairman, Ford Γερμανίας. «Έχοντας δική της εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, η Ford παρέχει τη δυνατότητα αγοράς του Focus Electric, ενός αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων που λειτουργεί με ηλεκτρισμό από πηγή μηδενικών ρύπων».

Η Ford θα ανακοινώσει περαιτέρω συνεργασία με παρόχους ενέργειας σε άλλες χώρες όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του Focus Electric στην Ευρώπη.

Ο Uwe Schöneberg, υπεύθυνος πωλήσεων της RheinEnergie, δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με τη Ford, καθώς σαν τοπική εταιρία παροχής ενέργειας φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη για την προστασία του κλίματος και η Ford έχει άριστη γνώση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Η νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι ένα ακόμα βήμα  για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών».

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company, ηγέτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Dearborn, Mich., κατασκευάζει ή διανέμει αυτοκίνητα σε έξι ηπείρους. Έχοντας περίπου 168.000 εργαζόμενους και 65 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, οι αυτοκινητιστικές μάρκες της εταιρίας περιλαμβάνουν τις Ford και Lincoln. Η εταιρία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Ford, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://corporate.ford.com/.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 51 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 66.000 άτομα. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division για την υποστήριξη των πελατών και 22 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...