Χθες η Fiat ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2012 με τον Sergio Marchionne να αποκαλύπτει ότι στα σχέδια του είναι να συγχωνεύσει τις Fiat,  Peugeot και Opel ώστε οι τρεις εταιρίες να βγούνε όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη. Μάλιστα είναι διατεθειμένος να δώσει 5 με 7 δις δολάρια ώστε να αναδιαρθρώσει την Opel.

Ο Marchionne έχει ήδη έρθει σε επαφές με τις Peugeot, Opel, Volvo, Suzuki και Mazda και πιστεύει ότι αν τελικά γίνει πράξη η συγχώνευση των Fiat, Peugeot και Opel, θα δημιουργηθεί ένας όμιλος ο οποίος θα αντιπροσωπεύει το 25% του Ευρωπαϊκού μεριδίου αγοράς, προσφέροντας στις εταιρίες την σταθερότητα που απαιτείται ώστε να βγούνε από τη κρίση.

Επίσης δήλωσε ότι η Lancia θα πουλά περισσότερα Chrysler αυτοκίνητα με το σήμα της, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευάσει ένα μικρό Jeep επί Ιταλικού εδάφους, το οποίο θα εξάγεται στην Αμερική. Στόχος της Fiat είναι να εξάγει το 15% των οχημάτων που κατασκευάζει στην Ευρώπη.

[Πηγή: Bloomberg, The Detroit News, Businessweek | Photo Copyright: JOHN THYS/AFP/GettyImages]