Με τις φωτογραφίες αυτές επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν το νέο Mini Cooper να είναι διαθέσιμο και σε πεντάπορτη έκδοση. Η Mini προχώρησε στην απόφαση αυτή, αφού αρκετοί πελάτες της ήθελαν ένα πιο πρακτικό μοντέλο ώστε να μπορούνε οι πίσω επιβάτες, κυρίως μικρά παιδιά, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ευκολία. Οι μηχανικοί της Mini για να χωρέσουν 4 πόρτες σε ένα αυτοκίνητο μικρότερο των 4 μέτρων, μεγάλωσαν λίγο το μεταξόνιο, ενώ μίκρυναν το μήκος των μπροστά θυρών.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε να διαθέτει απότομο κεκλιμένο παρμπρίζ, νέα γρίλια, στρόγγυλα φωτιστικά σώματα, αεροτομή, ζάντες αλουμινίου αλλά και διπλή εξάτμιση τοποθετημένη στο κέντρο, υποδεικνύοντας μας ότι το μουλάρι πρόκειται για την S έκδοση.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα UKL, την ίδια που θα φορά και η BMW 1-Series GT, η έκδοση παραγωγής του BMW Concept Active Tourer.

Οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του τωρινού μοντέλο, με την πλατφόρμα να είναι αρκετά ευέλικτη, με τη MINI να θέλει να κατασκευάσει πάνω σε αυτή και την επόμενη γενιά του Clubman.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 122 έως 224 ίππων οι μεν και από 84 έως 184 ίππων οι δε. Ανάμεσα στους κινητήρες θα υπάρχει ο νέος τρικύλιδρος 1.500αρης κινητήρας της BMW, ο τετρακύλινδρος 2.0-λίτρων που θα τοποθετηθεί και στη BMW Σειράς 1, καθώς επίσης και ο κλασσικός turbo 1.600αρης ο οποίος θα τοποθετηθεί στις εκδόσεις Cooper S και JCW.

Το πεντάπορτο Cooper θα παρουσιαστεί είτε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 είτε στις αρχές του 2014.

[Πηγή: Αutoexpress]