Το εργοστάσιο της Fiat στο Πομιλιάνο Ντ’ Άρκο διακρίθηκε με το βραβείο «Automotive Lean Production 2012» στην κατηγορία “Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού” (Οriginal Εquipment Μanufacturer).

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Sebastiano Garofalo, μάνατζερ του εργοστασίου στο Πομιλιάνο Ντ’ Άρκο, στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώθηκε από το “Automobil Produktion” και τη συμβουλευτική εταιρία Agamus Consult, στη Λειψία.

Από το 2006, πάνω από 700 εργοστάσια σε περισσότερες από 15 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ιταλίας, έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής ώστε να κερδίσουν το περιζήτητο τρόπαιο, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διαδικασία αξιολόγησης συμπεριλαμβάνει την ανάλυση του συστήματος παραγωγής σε συνδυασμό με την εφαρμογή του στο εργοστάσιο, ερευνώντας εάν τηρούνται και εφαρμόζονται συστηματικά και διαρκώς οι προδιαγραφές του θεσμού Lean Production, ειδικότερα αυτές που αφορούν την ποιότητα, τη συντήρηση, τη διοικητική υποδομή και την ανάπτυξη του προσωπικού, ώστε να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον που υποστηρίζει, με ένα δομημένο και αποδοτικό τρόπο, τη συνεχόμενη διαδικασία βελτίωσης και τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων. Έπειτα από την αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, μια εξειδικευμένη κριτική επιτροπή της Agamus Consult επιλέγει τους νικητές.

Ο Michele Melchiorre, μέλος του Fiat Group Automobiles Global Manufacturing Engineering παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την ιστορική περίπτωση του εργοστασίου στο Πομιλιάνο Ντ΄Άρκο, καθώς και τις συνθήκες, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, όπως η εξαιρετική συμμετοχή των εργαζομένων, και η αυξημένη ευελιξία και παραγωγικότητα.

[Πηγή: Fiat]